Пет причини да станеш приемен стопанин на бездомно животно

Осигуряването на приемен дом за бездомно животно е голям жест

Отглеждането на домашен любимец носи на човек голямо щастие, но и върви ръка за ръка със сериозни отговорности. Защото приемайки животинче в дома си, вие трябва да можете да му осигурите подходящите грижи в следващите 10-15 или повече години.

Ако не сте готови на подобна сериозна крачка, но пък искате да сте в контакт с животни и да учите по нещо ново за тях постоянно, можете да станете приемен стопанин на бездомно животно.

Това е вид доброволческа инициатива, в която отваряме дома си за безпризорни животни и се грижим за тях, докато се намерят постоянен стопанин. Вижте в следващите редове какви са ползите от това да бъдете приемен стопанин на бездомно куче или котка.

Ще имате възможност да се радвате на малки и пухкави животни непрекъснато

Голяма част от животните, които се нуждаят от приемен дом, са мъници. Ако отворите дома си за подобен род инициативи, ще имате шанса непрекъснато да се грижите и радвате на малки кученца и котенца. Какво по-хубаво от това!

Ще тествате себе си

Изявявайки се като приемем стопанин на куче или котка, вие ще имате шанса да узнаете дали отглеждането на домашен любимец е за вас изобщо. Много хора, които досега не са съжителствали с животно, разбират, че идеята не е добра и в последствие се отказват от нея. Други пък осъзнават, че им допада да са родители на животно и решават да го задържат завинаги.

Ще спасите живот

Всяко същество има право на живот. Но за кучетата и котките на улицата дори няколко секунди са рисковани и фатални. Приемайки да приберете (макар и временно) безпризорно животно, вие спасявате живот.

Ще се сдобиете с важни социални умения

Изявяването като приемен стопанин ще ви научи на много неща

Отглеждането на животни е свързано с много търпение. Както и тяхното дресиране. Разберете ли как да подходите правилно към тях, после може да използвате тези важни умения в комуникацията си и с хора

Ще разширите приятелския си кръг

Доброволческите инициативи по правило са свързани с повече социални контакти и предоставянето на приемем дом на животни също не прави изключение. Бъдете готови, че в своята практика ще срещнете много зоолюбители, които споделят не само симпатиите ви към пухкавите създания, но и вероятно философските ви възгледи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати