Какво представлява грумингът?

Грумингът е популярна процедура за Йоркширските териери
Козметична Чанта за Пътуване-15%
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
15.72 лв.
Виж ››

Вече попадаме под път и над път на всякакви чуждици и то най-вече от английския език. Ако не го владеем достатъчно добре, започваме да се чувстваме като чужденци в собствената си държава.

Ето защо тук ще ви запознаем с едно сравнително ново понятие-груминг, което също произлиза от английски език. Какво представлява грумингът?

Думичката груминг идва от английското grooming, което в случая (това не е единственото му значение) можем най-просто да преведем като обгрижване, защото тук ще говорим за така нашумелите груминг салони.

В груминг салоните се предлага всякаква грижа за външния вид и хигиената на вашите домашни любимци. Представляват нещо като козметичен салон, който предлага фризьорски услуги, маникюр, педикюр и всичко друго за което се сетите, но не за вас, а за вашето куче или котка.

В груминг салоните се извършват услуги като къпане на куче, къпане на котка и всякакви други процедури, свързани с хигиената на вашия домашен любимец. Предлагат се още грижа за лапички и масаж на домашния любимец.

Вероятно всичко това ви се струва леко прекалено, но истината е че има породи кучета и котки, чието поддържане на външния вид не е толкова лесно и трудно бихте се справили с хигиенизирането им без помощта на професионалист.

При представителите на котките типичен пример са дългокосместите котки като ангорска котка и персийка котка, чиято козина лесно се сплита и се налага нейното подстригване. Същото важи и за всички кучета, които са с по-дълъг косъм. Последните са по-редовни клиенти на груминг салоните, тъй като те излизат сред природата и козината им е по-склонна към замърсяване.

Препоръчително е Персийските котки да се водят на груминг

Ако сте решили да заведете животинката си в груминг салон е много важно предварително да си запазите час, както и да се информирате за цената на предлаганите услуги, защото понякога тя може неприятно да ви изненада.

Също така е абсолютно задължително да сте дали възможност на домашния си любимец да извърши физиологичните си нужди преди да се запъти към съответното груминг студио (козметичното студио за домашни любимци).

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати