Кои рибки се гледат най-лесно?

11.10.2018
Гупи

Рибките са от т.нар. компромисни любимци, тъй като се взимат, за да заместят друго желано животно. Детето мрънка за куче – вие му купувате рибки и въпросът е решен. Или за котка, но само като си помислите за тоновете косми, които тя би оставила по скъпите килими – и ръката ви сама се насочва към аквариума. И все пак трябва да имате предвид, че дори и компромисни, рибките също имат необходимост от старателни и редовни грижи. За да се ориентирате по-лесно в разнообразието от рибки, ето кои са едни от най-лесните за гледане:

1. Кардинали

Този вид рибки са в първите в списъка с гледащи се лесно любимци, тъй като са изключително издръжливи както по отношение на температурни аномалии, така и към различни параметри на водата. Хранят се буквално с всичко - от суха до жива храна и по този параграф отново имат плюс. Не на последно място имат миролюбив нрав и могат да живеят с други риби.

2. Хелери

Те са вид, който не е от агресивните – мирни са, съжителстват с всякакъв вид рибки и не нанасят вреда върху растенията в аквариума. Трябва да имате предвид, че хелерите имат специфични изисквания за отглеждането си. Едно от тях е свързано с температурата на водата - в аквариума трябва да е не по-малко от 25 градуса и не повече от 30. Хелерите имат изявена страст към растенията, затова е желателно аквариумът им да е залесен с водорасли.

Гупи

3. Гупи

Те са сравнително непретенциозни към водата и храната, миролюбиви са и няма да създават проблеми. Като за начинаещи акваристи тези рибки са особено подходящи, тъй като са спокойни, не нанасят вреда на растенията, не са агресивни и съжителстват с доста други видове: плата, неон, молиенизия, хелер и други.

4. Даниото

Тези рибки са наистина интересни за децата, защото по окраска напомнят на зебра. Те обичат да живеят и плуват на ято и са атрактивни за наблюдение. Като начинаещи рибогледачи трябва да имате предвид следната особеност - даниото обича чистата вода, богато снабдена с кислород. Ако се спрете на този вид рибка, водата в аквариума трябва да има и добра аерация с помощта на помпа.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати