С какво да храним молинезиите?

С какво да храним молинезиите?
Снимка: ruinemans.com

Молинезията е един от най-разпространените и предпочитани видове декоративни рибки заради издръжливостта си и спокойното съжителство с всякакви други видове риби.

За правилното отглеждане на молинезии трябва задължително да отделите повече внимание и всичко нужно - химически филтри, добри условия в аквариума, правилна храна и нужната за тях температура - около 27-28 градуса.

За разлика от други риби, молинезиите са изключително чувствителни към отделянето на нечистоти и затова се нуждаят от по-големи аквариуми с честа смяна на водата, към която е препоръчително да се добавя малко готварска или морска сол.

В природата се срещат предимно в различни водни басейни, реки, езера и крайбрежни поточета. Произходът им идва от Централна и Южна Америка.

Колко живеят молинезиите? При добри условия могат да живеят от 3 до 5 години. Цветовете им са наистина впечатляващи. Могат да се намерят почти във всеки магазин за акваристика или зоомагазин.

Качествената и разнообразна храна при молинезиите е от един от основните фактори за предпазване от различни болести, тъй като имат по-ниска устойчивост на гъбични инфекции и ихтиофтириус отколкото други видове риби.

В аквариум те обитават горните слоеве на водата, затова е препоръчително молинезиите основно да се хранят с водорасли, люспи, сварен спанак или краставица, зелена салата, водни насекоми - главно храна на растителна основа, защото при липса на достатъчното количество растителни съставки може да се стигне до нарушения в развитието на гръбните перки.

Храна за молинезии
Снимка: ruinemans.com

Витамините подпомага доброто оцветяване. Живият тубифекс или замразена артемия и хирономус могат да им се дават като лакомство.

Растенията в аквариума е хубаво да бъдат засадени, но те не трябва да бъдат с меки и крехки листа, тъй като могат да им послужат за храна. Все пак Този вид живораждащи рибки са всеядни.

При едно раждане се появяват до 130-150 бебета молинезии, които са самостоятелни още от първия си миг във водата. Те са способни веднага да се хранят, затова е нужно да се осигури нужната храна за молинезии веднага, за да имат възможността да продължат живота си пълноценно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати