С какви рибки може да съжителства златната рибка?

С какви рибки може да съжителства златната рибка
Снимка: imsogabriel/pixabay.com

Златната рибка - класика, която всички обичат. Златните рибки са сладки, забавни и грижата за тях е много лесна. Те са изключително популярни сред деца и възрастни. Едно от най-важните неща е съвместимостта на златната рибка с други рибки.

При избора на другарчета има някои определени неща, които трябва да вземете предвид.

Как да решите кои са подходящи другари за вашата златна рибка?

Има няколко неща, които правят златната рибка съвместима или не с друг вид. Златните рибки имат някои специфики, поради които не могат да живеят с често срещаните фаворити, така че определено трябва да проверите, преди да добавите рибки при златните.

Ето кои са подходящите рибки за съжителство със златна рибка:

- Други златни рибки от същия вид - Има различни видове златни рибки. Може би очевидният вариант за спътник на златна рибка е друга такава. Тя трябва да е с приблизително със същия размер, тъй като по-големите могат да ядат по-малките златни рибки.

- Данио зебра - Те са едни от най-подходящите рибки за съжителство със златните рибки. Недостатък е че са доста малки, което е единственият потенциален проблем да живеят заедно със златните рибки. За сметка на размера си, те са пъргави плувци и успяват да се пазят от златните рибки.

- Барбус - Това е друга мирна риба, която се справя добре при по-студени температури на водата. По големина те могат да съответстват на размера на златна рибка и ще бъдат безопасни партньори на златните рибки през целия си живот.

Златната рибка може да живее със сомче
Снимка: maxmann/pixabay.com

- Аквариумни сомчета - Тези миролюбиви рибки, които ядат водорасли и почистват аквариума обикновено не притесняват златните рибки. Някои видове може да са по-едри, но биха могли съжителстват със златните рибки. Всъщност в дивата природа те ядат почти само водорасли, а в аквариумите се нуждаят от добавки, но ядат голяма част от растенията там.

Следвайки указанията и примерите, които изложихме, можете да откриете много други приятели на златните рибки. Помислете за температурата, храната на златните рибки, рН, агресията и размера на новото допълнение.

Ако намерите вид, който отговаря на всички критерии, това може да е следващият перфектен съквартирант за вашите любимци! Това ще ви е от голяма помощ при грижата за златните рибки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати