Miau.bg»Статии»Животински Свят»Диви Животни»Най-скъпите коне в историята

Най-скъпите коне в историята

Нина НордНина Норд
Джедай
22529
Коне

Елитните коне са били ценени високо от векове, но цената на някои екземпляри достига до невероятни суми заради външния им вид и заради качествата им на страхотни бегачи. Някои от елитните коне се продават за милиони долари, без да има възвращаемост на инвестицията.

Най-скъпият кон, продаван някога, е жребецът Шариф Денсър. Докато е бил малко жребче, той е продаден за 3 милиона долара, тъй като давал надежди да стане страхотен състезателен кон. След като бил обучен добре, той бил продаден за фантастичната сума от 40 милиона долара. За цялата си състезателна кариера обаче Шариф Денсър успял да спечели за собственика си 144 000 британски лири.

Грийн Мънки е на второ място в класацията на най-скъпите коне - той бил продаден на търг за над 19 милиона долара, когато бил едва на две години. Грийн Мънки не можел да се похвали с нито една победа преди рекордната продажба, но родителите му били шампиони от престижни конни надбягвания.

За сумата от 19 милиона долара бил продаден жребецът Анихилейтър, който спечелил сърцето на новия си собственик не толкова с аристократичния си произход и качествата си на перфектен бегач, колкото с красивия си външен вид. Шоколадовият цвят бил неустоим за почитателя на Анихилейтър и той с радост се разделил с милионите си, за да го купи.

Сиатъл Дансър, известен с невероятната си скорост, наследена от родителите си - шампиони в международни конни надбягвания, бил продаден за 13 милиона долара. Чистокръвният английски жребец успял да спечели сърцето на новия си собственик с аристократичното си родословие, но не успял да му върне и една четвърт от инвестицията.

Жребецът Секретариат, който през 70-те години на миналия век се прочул с това, че нямал конкуренция на конните надбягвания, бил продаден за над 6 милиона долара от собственичката си, когато бил на върха на славата си. Интересен факт е, че след смъртта му в Холивуд бил направен филм за живота му, който донесъл печалба от 60 милиона долара на създателите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати