Животинските видове, които ще изчезнат в следващите 20 години

1 от 5 Снимки

1. Амурски леопард


Далекоизточните (амурски) леопарди са смятани от мнозина за едни от най-красивите хищници от семейство котки. Точно и това е причината за тяхното изчезване. Те живеят по поречието на река Амур в Далечния Изток и Манджурия. Те са преследвани и избивани заради кожата им, която се търгува за около 5000 долара всяка. Въпреки забраната за търгуване с леопардови кожи в цял свят, ловът продължава и днес са останали около 300 леопарда в целия свят, като повечето живеят в зоопаркове и частни колекции;

От всички видове, населявали Земята от възникването на живота, малко повече от 99% вече са изчезнали, сочат нови проучвания. Дори и днес въпреки развитите човешки общества, зелените движения и екополитиката на много от държавните правителства някои от най-невероятните и уникални животни са пред изчезване.

Причините за това са много – прекален лов, разрушаването на околната среда и дори въвеждането на инванзивни животински видове. Хората носят основна вина за опасностите, пред които са изправени животните.

Само за последните 100 години Земята е изгубила над 700 животински вида. Последното такова събитие, а именно смъртта на най-големия жив организъм на земята – Големия коралов риф, бе определена като една от най-големите екокатастрофи в историята. По всичко личи, че това няма да е последната загуба. Представяме ви животинските видове, които ще изчезнат в следващите 20 години /виж галерията/.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати