Животните, които обичат партньора си завинаги

Вълчица

В света на животните вечната любов почти не съществува. Обикновено мъжките и женските представители на даден вид се събират само по време на любовния период, след което се разделят и женската сама отглежда потомството си.

Въпреки това има някои животни, които образуват двойки за цял живот и никога не се разделят с партньора си.

Гибони

Гибоните, които са близки до човека по устройство на организма, избират партньор, с който живеят до смъртта си. Мъжките и женските гибони са с еднакъв размер и с еднакви права. В тази двойка няма изявен лидер.

Вълци

Друг животински вид, който създава съюз с партньора си за цял живот, са вълците. Във фолклора често вълците са представени като измамници, а тези животни водят семеен живот, пълен с вярност и себеотдаденост. Вълчицата избира един мъжкар, с който остава завинаги.

Лебеди

Като вълците са и лебедите, които оформят двойка и не се разделят никога. Те се събират заедно поради практични причини - времето, през което се оформя нова двойка и се излюпват яйцата, е доста дълго и за тези птици е сложно всяка година да търсят нови партньори.

Лебеди

Белоглав орел

Белоглавият орел също живее само с един партньор. Той избира с кого да прекара живота си в гнездо на върха на някоя скала. Изключение правят случаите, в които се оказва, че двойката не може да има потомство и това е причина за раздялата и търсенето на нов партньор.

Албатрос

Албатросът лети на големи разстояния над океаните, но винаги се връща на едно и също място, за да се срещне с постоянния си партньор. След като се излюпи новото потомство, партньорите го отглеждат и отново се разделят, за да се съберат след една година.

Албатрос

Морски ангел

Морският ангел, който е всъщност вид скат, избира партньор за цял живот и заедно с него ходи на лов, защитава територията си и търси нови места за обитаване и хранене. Когато е изправена пред опасност, двойката морски ангели напада врага заедно.

Черни лешояди

Черните лешояди живеят по двойки и са заедно през целия си живот. Тази едра птица, която тежи около 12 килограма и е с размах на крилете почти 3 метра, е много вярна. Ако се случи единият партньор да изневери на другия, цялото ято се нахвърля върху него и може дори да го убие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати