Живи сме заради смъртта на праисторически зверове

Кетцалкоатъл

Човешкият вид е успял да оцелее благодарение на факта, че много от огромните опасни зверове, живели в праисторически времена, са измрели. Специалистите са категорични, че ако тези видове животни все още живееха на планетата, едва ли човечеството би оцеляло.

Сред тези чудовища е огромната птица Аргентавис, живяла преди около 5 милиона години в Аржентина. Тя тежала около 70 килограма и била висока около 130 сантиметра. Размахът на крилете му достигал до 7 метра. Според специалисти, възстановявали скелета на птицата по кости, тя се е движела със скорост до 240 километра в час. Не е ясно само как е можела да излита и да се приземява при тези гигантски размери.

Андрюсарх

Андрюсархът, който живял преди около 45 милиона години, приличал на хищник с глава на вълк и шарки на леопард. Той бил с дълго тяло, къси крака и огромна глава с дължина на черепа над 80 сантиметра. Дължината на тялото на този опасен хищник била над 3 метра и половина, а опашката му била около метър и половина. Височината на Андрюсарх била метър и половина.

Най-огромната птица, летяла някога над Земята, е наречена Кетцалкоатъл - като бога на ацтеките. Размахът на крилете на тази чудовищна птица бил около 12 метра, а вместо два имало четири крака. След възстановяване на кости, открити през 1971 година, специалистите са категорични, че Кетцалкоатъл е можел да излита от място, без да се затичва.

Хеликоприон е прародителят на съвременната акула, но е бил дълъг над 12 метра. Той е бил много страшен заради острите си зъби, които се разполагали във вид на трион върху долната му челюст. Хеликоприон бил кръвожаден хищник, който се хранел само с месо.

Хеликоприон

Огромният праисторически хищник, известен като Мегистотерий, приличал на съвременните лъвове. Негови кости са открити в Африка и Южна Азия. Дължината на тялото му заедно с главата била около 4 метра, а опашката била дълга над метър и половина. Височината на Мегистотерий била около 2 метра, а теглото му - около тон и половина. Този огромен хищник живял преди 20 милиона години и бил много кръвожаден.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
dilophosaurus65
dilophosaurus65
11.12.2017 11:01
Хубава статия, но има допуснати грешки
0
0