Miau.bg»Статии»Мъници»Зайчета»Не давайте моркови на зайчето си! Вижте защо

Не давайте моркови на зайчето си! Вижте защо

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Морковите винаги са се считали като най-подходящата храна за домашните зайци. Неслучайно в много анимационни филмчета и реклами зайчетата са награждавани именно с тях.

Оказва се обаче, че кореноплодният зеленчук не е полезен за зайчетата. Това твърдят от Кралското дружество за защита на животните от насилие. Според специалистите от Великобритания морковите не просто са неподходящи за зайците, но вредят на здравето им.

Причина е, че морковите се явяват сериозен източник на захар. Да давате моркови на заек е като да подарите шоколад на дете, заявяват специалистите и препоръчват зайците да получават само листата от кореноплодния зеленчук.

Морковите обаче не са единствената неподходяща храна за зайци. Известната салата Айсберг също не бива да попада в менюто на пухкавия ви любимец. Той е опасен заради сока, който съдържа.

Има много по-подходящи вкусотии за зайци. Разнообразявайте менюто им с листа от глухарчета, мащерка или лакомства, препоръчани от ветеринарен специалист, съветват още експертите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати