Как да накарам родителите ми да ми вземат хамстер

Как да накарам родителите ми да ми вземат хамстер
Снимка: Free-Photos/pixabay.com

Искате да отглеждате хамстер, но родителите ви не са съгласни с това? Не би трябвало да е трудно да ги убедите да ви купят такъв домашен любимец, особено след като той заема малко място, не е скъп и не се нуждае от твърде специални грижи.

Ето как да накарате родите ми да ви вземат хамстер?

Стъпка 1

Най-напред разберете как да се грижите за хамстера. Хамстерите живеят около три години. Тези малки животни са чувствителни към топлина, светлина, други животни и дори бебета (между другото: ако имате коте, уверете се, че хамстерите ви няма да остават насаме с него). Хамстерите не могат да се държат на слънце или на течение и се нуждаят от еднаква температура. Освен това те изискват чисто пространство, което трябва да се почиства веднъж седмично. Така че, ако искате да убедите родителите си да вземат хамстер, докажете им, че знаете как да се грижите за гризача и сте готови да поемете тази отговорност.

Стъпка 2

Как да получа хамстер
Снимка: metalboy25/pixabay.com

Говорете с родителите си - разкажете на родителите си какво означава да отглеждате хамстер и че сте подготвени за това. Ако кажат да, тогава направете списък на всичко, от което се нуждае малкият гризач: клетка за хамстера, катерушки, колело, дървени стърготини, храна за хамстера.

Стъпка 3

Настоявайте, без да сте досадни - Ако кажат, че може би ще ви вземат хамстер, тогава може да имате късмет! Отидете в магазина за домашни любимци, покажете им отново колко сладки са хамстерите и им кажете всички интересни неща, които знаете за тях, съветват от wikihow. Изненадайте ги с информация и може би ще успеете да получите хамстер.

Стъпка 4

Не бързайте! След няколко седмици или може би дни вашите родители може би ще се съгласят. Ако това не се случи, спокойно ги попитайте защо. Не ги молете, а се дръжте като възрастен! Дайте им повече време да помислят. Ако те видят, че искате едно и също нещо след месец, определено ще се съгласят.

Стъпка 5

Хамстер

Спестявайте пари. Ако родителите ви видят, че полагате усилия да съберете пари, за да купите всичко за хамстера сами, те ще осъзнаят колко много го искате и сте готови да поемете отговорност.

Запомнете! Родителите ви няма да вземат хамстер, ако знаят, че обикновено сте безотговорни и че оценките в училище също не са много добри. Така че променете нещо от тази гледна точка, ако се налага.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати