Чести грешки при отглеждането на морско свинче

Морски свинчета

Често морските свинчета се избират за домашни любимци. Наред с декоративните рибки, папагалите, джербилите, зайчетата, хамстерите и котките са предпочитани домашни другари. Може би причините за това са привлекателният външен вид на животните, относителната евтиност и невзискателния характер. Но като казваме "невзискателни", изобщо не означава, че те не изискват определени грижи.

Затова някои хора са разочаровани от своите домашни любимци, които по някаква причина не са се оправдали от техните очаквания. Здравето на морското свинче също изисква постоянни грижи. Средната продължителност на живота на тези прекрасни животни е 6-8 години. Ето и някой чести грешки при отглеждане на морско свинче.

Първо - внимавайте от къде си купувате морско свинче

По правило много магазини за домашни любимци се намират в хипермаркетите, където хората влизат от любопитство. Там те се запознават с тези прекрасни създания - морските свинчета, а някои си и купуват. Животните често се държат там в ужасни условия, вместо в просторни клетки - в тесни аквариуми с по още пет-шест екземпляра. Животните идват в магазина от съмнителни източници, много от тях вече са сериозно болни. Персоналът често не знае как правилно да консултира потребителите във връзка с правилното отглеждане на морско свинче. В резултат купувачът си тръгва с морско свинче и клетка за хамстери...

Хранене на морско свинче

Второто - внимавайте по колко морски свинчета си купувате

Не купувайте едно животно, а изберете двойка. Можете да възразите, че това е двойно по-скъпо от разходите за храна и другите необходими консумативи! Но със сигурност отглеждано само едно морско свинче ще бъде нещастно, ще бъде много по-трудно да осъществи контакт, може да се развие като недружелюбно и да се оттегли и дори да започне да хапе. Препоръчително е незабавно да купите или две женски или двама мъжки, ако желаете да избегнете размножаването на морските свинчета.

Третият - внимавайте каква клетка купувате

Веднага след като си изберете този тип домашни любимци, купете най-голямата налична клетка. Морските свинчета се нуждаят от пространство, те са по-скоро подвижни животни, чувстват се зле в тесни пространства. Нашите препоръки: за поддържане на две морски свинчета е подходяща клетка с площ около 1 квадратен метър, можете малко по-малко или дори повече. Притежавайки някои домакински умения, можете сами да си направите красива клетка от импровизирани материали: цената на добрите клетки в магазините за домашни любимци може да е доста висока, така че помислете сами! Колкото по-голяма е клетката, толкова по-щастлив е вашият домашен любимец!

Грешки при отглеждане на морско свинче

Четвърто - не подценявайте храната

Храненето на морските свинчета е от решаващо значение. От това, което се предлага в магазините за домашни любимци, купувайте само готови, пакетирани храни от надеждни производители. Всичко останало, което е с непосочен източник и съмнителна опаковка, определено няма да донесе здравословни ползи на вашия домашен любимец.

Сено за морските свинчета е живот: те го ядат, играят с него, спят на него. Трябва да е много, винаги трябва да е прясно. Зеленчуци и плодове за морски свинчета - всеки ден! Някои морски свинчета например обожават морковите! Но не забравяйте, че морските свинчета не трябва да преяждат, внимавайте и да не ги прехранвате.

Това бяха сред най-честите грешки при отглеждане на морско свинче. Ако и вие искате да се сдобиете с такова животинче, вижте нашите обяви и цени за морско свинче.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати