miau.bg»Статии»Мъници»Хамстери»Най-полезните храни за хамстери

Най-полезните храни за хамстери

Полезни храни за хамстери
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Както при останалите домашни любимци, така и при гризачите има различни класове храна. Когато говорим за най-добрите храни за вашия хамстер, трябва да наблегнем най-вече върху качеството. Храна за хамстера трябва да бъде специално селектирана конкретно за хамстер (а не за мишки, плъхове, чинчили, порчета, морски свинчета или домашни котки).

Понякога, влизайки в зоомагазина, може да ви се стори, че имате прекалено голям избор. И притесненията ви не спират дотук – когато се приберете вкъщи, се чудите дали може да дадете прясна храна на хамстера си. Ето с какво е най-полезно да се хранят тези пухкави животни.

Храна за хамстери

Специализираната храна за хамстери е най-добрият вариант. Хранителните пелети предлагат една изключително балансирана диета с всяка хапка, заради което са и едни от най-подходящите. Формата на самата пелета може да бъде различна, предлагат се като малки бисквитки или подобни на корнфлейкс.

За разлика от зърнестите храни, при които хамстера може да си избира само тези, които му харесват, хранителните пелети са винаги балансирани откъм полезни вещества. Не е проблем да ги смесвате и с други лакомства, стига да се убедите, че по-голямата част от порцията е съставена именно от тях.

Зърнени храни

Важно е да подберете зърнеста смес, която съдържа достатъчно разнообразни хранителни вещества, като сушени зеленчуци. Някои от продуктите на пазара съдържат и хранителните пелети в микса, което е само в полза на вашия хамстер.

Ако сте се спрели на този вид храна, уверете се, че вашият домашен любимец изяжда цялото количество преди да добавяте още. Така ще избегнете варианта, в който той ще подбира само тези зърна, които му харесват.

Пресни зеленчуци

Зеленчуци за хамстери

Можете да давате човешки храни на хамстера, стига да не превишавате 10 процента такива продукти в цялата порция. Избягвайте висококалоричните храни и наблягайте на пълнозърнести продукти и свежи зеленчуци за хамстери и плодове за хамстери, които са добре измити предварително.

Лакомствата, които се предлагат в търговската мрежа често са с високо съдържание на захар и не са препоръчителни за вашия любимец. Особено като се има предвид, че мини хамстерите са предразположени към диабет. Така че, колкото и да ви се иска да поглезите малкия си приятел, по-добре е да не го правите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати