miau.bg»Статии»Мъници»Зайчета»Какви опасности дебнат зайчето в дома ви?

Какви опасности дебнат зайчето в дома ви?

Опасности за зайчето

Домашните зайчета обичат да ровят и дъвчат всичко, което им се изпречи на пътя. За да защитите вашия любимец и къщата си, ще се наложи да направите известни промени. Ето как да обезопасите дома за зайчето!

Кабелите са може би първата мишена на зайчетата. Острите им зъби могат да прегризат всякакви жици и то бързо, като по този начин, те унищожават любимите ви предмети. А още по-лошото е, че могат да бъдат ударени от тока.

Затова е добра идея да покриете всички кабели с някакъв вид дебела изолация или да ги скриете под перваз или мебели. Колкото по-малко достъп до тях има вашия домашен любимец, толкова по-добре.

Всякакви дървени мебели и кантове също стават жертва на зайците. Най-подходящото решение е да се погрижите тези повърхности да бъдат защитени по някакъв начин – един от тях е облепянето с фолио.

Обезопасяване на дома за зайчето

Когато се огледате в мястото, което вашето зайче ще обитава, виждате ли място, на което не бихте искали то да ходи? Някои зайци могат да скачат до почти метър височина. Тяхното любопитство често ги отвежда по рафтове, бюра и столове.

Освен това много лесно се промушват през тесни пространства, като например зад леглото или под него. Ще трябва да защитите тези места. Можете да го направите с помощта на специални прегради, като по този начин дори можете да затворите цели стаи.

Ако това е вашата идея, най-подходящия материал, който да използвате е металът. Всичко друго може да бъде безпроблемно прегризано от зайчето. Уверете се и, че между преградите, които поставяте, няма достатъчно място за промушване.

Още нещо, за което трябва да внимавате, са домашните растения – някои от тях могат да бъдат опасни за зайчето.

Лалетата са опасни за зайците

Много цветя са токсични за зайците и противно на очакванията, голяма част от тях нямат инстинкта да не ядат от тях. Затова е добре да държите растенията далеч от вашето зайче.

Доматените листа и лалетата са само част от растенията, които са опасни за зайците. А както знаем, зайците обичат да дъвчат зелении.

И накрая – осигурете достатъчно играчки на зайчето ви. Това със сигурност ще го разсее от мисълта да си играе с някой кабел, а вие ще бъдете спокойни, че къщата ви е обезопасена за заека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати