miau.bg»Статии»Мъници»Други Мъници»Как да дресираме порче?

Как да дресираме порче?

Как да дресираме порче?

Макар в България това да не е популярно, все пак е факт, че напоследък отглеждането на домашен пор - фетка. Порчетата сами по себе си са прекрасни животни, пълни с енергия, много спонтанни и наистина способни да разведрят стопаните си.

Те обаче имат особен характер, защото за тях е жизнено важно да получават специално внимание от своите стопани, при това постоянно и в големи дози. Освен това, за да се чувстват комфортно, за тях следва да се полагат не малко грижи.

По същия начин, когато говорим как да тренираме домашния си порове, не говорим за обучението им на акробатични трикове. Те са съвсем различни животни от кучетата например и като по-екзотичен домашен любимец следва да ги опознаем и реалистично да решим как да ги възпитаваме.

Все пак поровете като кучетата (и дори като котките), се подчиняват на някои от основните техники на обучение. Освен това малко обучение ще направи живота по-приятен както за вас, така и за вашето порче.

Защо да тренираме домашния си любимец-пор? Е, като всяко животно, те понякога се нуждаят от малко насоки. Те също трябва да се научат да спазват определени граници и колкото по-млади са, когато започнете тренировките, толкова по-добре, защото тогава гаранцията, че лесно ще усвоят определени команди, е по-голяма.

Един от проблемите, с които може да се сблъскате, ежеланието на поровете да хапят - те обичат да правят така и понякога обект на този вид интерес може да сте самите вие. Специални сухари и твърди кучешки бисквити могат да ви помогнат да отвлечете вниманието на животното и да преориентирате желанието на вашите порове, а и да приложите някои по-сериозни мерки за добра дисциплина.

Дресиране на порче

За да покажете на вашия любимец, че да ви хапе е нередно, може да направите няколко прости неща, като например да издадете тревожен, висок звук при ухапване, да държите порчето си от към тила и да кажете „не“ с много твърд глас, или дори да съскате, когато се опитва да ви ухаше - това ще помогне на порчето да научи, че това му желание, приложено спрямо стопанина му, е нередно.

Тези техники могат да работят за трениране на вашето порче да не прави и други неща (имайте предвид, че то ще пренасочи желанието си за хапане върху мебели или нещо друго, така че напълно да го отучите от този навик, ще е много трудно).

Не забравяйте също така, че всички животни, включително поровете, реагират много добре на положителните тренировъчни ходове. Прегръдки, лакомства и похвали, които се дават винаги, когато вашето порче изпълни правилно командите ви или направи нещо добро, може да сътвори чудеса при провеждането на тренировъчната програма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати