Miau.bg»Статии»Рептили»Животни подходящи за отглеждане в терариум

Животни подходящи за отглеждане в терариум

ХрисиХриси
Новак
5612

Терариумите са вид клетки, предназначени за отглеждането на екзотични влечуги и други земноводни. Ако сте от хората, проявяващи афинитет към този вид животни, и планирате да си вземете такова, но все още не сте, то следващите редове със сигурност ще ви бъдат полезни.

Влечугите са по-трудни за отглеждане животни, тъй като си имат специфични изисквания и индивидуални характеристики, за които не всеки има време и желание да се съобразява. Ако и това не ви спира и сте решени да си вземете такъв любимец, имаме няколко предложения, в случай че се чудите какво да бъде първото ви люспесто приятелче.

Красивите, загадъчни и интересни змии са един от най-често срещаните избори на начинаещите тераристи. От тях лесни за отглеждане са питонът и царевичната змия. Ако изберете втората, трябва да имате едно на ум, тъй като тя е доста остроумна и умее да се измъква от клетката си незабелязано. Иначе и двете могат да издържат без храна дълъг период. Живеят от 10 до 30 години и имат нужда от УВ лампа.

Ако искате нещо по-малко, подходящите гущери за вас са брадатият дракон и леопардовият гекон. Те са дружелюбни, обичат да си хапват буболечки и единственото им изискване към вас ще бъде осигуряването на УВ лампа в терариума. Брадатият дракон достига дължина 50 см, а геконът – 25 см. Съобразявайки се с това и с вида, който искате да си имате вкъщи, ще ви е необходим съответно 80 или 5-литрови клетки.

Игуаната също има доста привърженици, но не се препоръчва за отглеждане, ако досега не сте се сблъсквали с такива любимци. Първо, защото става много голяма, толкова, че ще трябва да ѝ осигурите клетка с големината на цяла стая и второ, защото шансът да прояви агресивен характер е доста голям.

Влечугите определено са интересни животни за отглеждане, но си имат своите изисквания и претенции. Колкото и да са мили, трябва да им създадете подходяща среда за отглеждане, така че да се почувстват у дома си. Ако имате нужното желание, време и средства за това, може да опитате да живеете в компанията на нов екзотичен приятел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати