Птици, с които съжителството е тихо

Птици

Много хора обичат да комуникират и да се любуват на птичето царство, но шумотевицата и крякането на някои видове не е за всеки.

Ако смятате да осиновите птичка, която да споделя покоите ви тихо, изберете вид, който е слабо вокален.

Тук ще изброим пет вида, които ще са подходящите за вас. Макар и да не са мълчаливи през цялото време, както всяка птица, те ще спазват границите на поносимите децибели.

1. Сипки и канарчета

Тези малки пиленца имат по-тънки гласове, правейки ги идеалната опция за любители на тишината. Склонни са да издават слаби бръмчащи звуци през деня, което рядко причинява раздразнение от хората, тъй като силата на звука е ниска и самото звучене не е неприятно. Като бонус с птичките идват и малкият размер, което спомага за сместването им в по-тесни пространства и по-лесно почистване. В диетата на пернатите се включват семена, които често обичат да разпръскват навсякъде.

Птици

2. Малък дългоопашат папагал

Ако видът на папагалчетата ви се харесва, но желаете по-компактни размери, тогава това е вашата опция. Те спадат към семейството на папагалите, както ще забележим по външния вид. Имат и способност да говорят, както по-големите си роднини. Една от важните разлики с големите папагали е физическата им невъзможност да пищят със същите честоти. Лесно е да бъдат научени да говорят, трудната задача обаче е да бъдат чути, тъй като притежават много тихи гласчета.

3. Врабчови папагали

По всички категории тези птичета са същински папагали, но както и другите дребни папагалчета, не могат да пищят и стържат както другите. Симпатичните им чуруликания са едва доловими за човешкото ухо, като е трудно да разстроят дори най-чувствителните на шум индивиди.

Птици

4. Корела

Според предпочитанията някои хора търсят птица с по-големи размери от сипка или канарче. Корелата е красива птица, която понякога експресира повишена вокализация, но определено е по-тиха от същинските папагали. Ако нямате против мъничко чуруликане, свиркане и къткане от време на време, това е идеалната птица за вас. Оказва се, че популярността на Корелите като домашни любимци е добре обоснована – те са изключително забавни, спазват тишина и могат да бъдат научени на говор.

5. Сенегалски папагали

С размерите си до 25 сантиметра сенегалския папагал спада в категорията птици със среден размер. Те са особено тихи, въпреки че имат способността да вокализират и говорят. Вероятността да пищят и стържат е малка, в сравнение със същински папагал. Колкото и странно да е, те нямат инстинкта за силно звукопроизвеждане, което се среща у много птици.

Никоя птица не спазва пълна тишина

Бъдете наясно, че в природата на птицата не присъства способността ѝ да е напълно мълчалива. Те са изключително социални същества и това е начинът им на поведение и оцеляване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати