miau.bg»Статии»Птици»Най-зловещите и кръвожадни птици

Най-зловещите и кръвожадни птици

Африкански коронован орел

Алфред Хичкок не познаваше много добре птиците, защото в противен случай не би използвал само гарвани и чайки в легендарния си птичи филм на ужасите. Наистина съществуват ужасни птици, които дебнат из континенти по света и отдалечени острови. Те са зловещи и приличат по-скоро на същества, излезли от кошмарите ви.

Някои от тези пернати са вдъхновили цели нечисти религиозни практики и култове. За много от тях съществуват предупреждения в местния фолклор и старите религии. Наблюденията на навиците им са вдъхновили вампиризма, набиването на кол, легендите за нечистите духове. Ето и кои са най-зловещите и кръвожадни птици.

Голям бял пеликан

Голям бял пеликан

Пеликаните се срещат в цяла Евразия. В България са защитени и нямат лоша слава, но истината е, че тези птици са изключително кръвожадни. Доказано е, че те са канибали. Ядат птици и дори малки себеподобни. Най-страшното е, че поглъщат жертвите си цели, докато все още са живи.

Лешоядова токачка

Лешоядова токачка

Този вид диви токачки живеят в Африка. Те са изключително страховити. Силно агресивни, те ловуват на стада, като плячката им са други птици и бозайници. Имат змиевидни шии и кърваво червени очи. Когато обиталището им е застрашено, нападат дори и хора, като могат да нанесат сериозни рани с острите си шпори и клюнове. Във фолклора на много централно африканки племена злите духове идват под формата на тези токачки.

Горски присмехулник

Присмехулник

Този вид сойка се среща само в Еквадор и островите Галапагос. Поради липсата на вода и храна в районите, където живее, тези птици си набавят нужните вещества като пият кръв. Още по-зловещото при тях е, че възрастните снасят яйцата в гнездата на чужди птици. След като се излюпят, малките присмехулници се хранят от кръвта на майката приемник и нейните пилета.

Чинка вампир

Чинка Вампир
Снимка: berinformasi.com

Този близък роднина на домашните канарчета живее в Южна Америка. Основната му храна е кръв от буквално всяко животно, което срещне, както и малки пилета и гризачи.

Африкански коронован орел

Това (бел. ред. - на водещата снимка горе) е една от най-агресивните и големи грабливи птици в света. Храни се основно с маймуни и антилопи, но са регистрирани случаи, когато орелът е нападал малки деца.

Щъркел Марабу

Марабу

Безспорно щъркелите Марабу са най-зловещите птици на планетата. Освен че са огромни – височина до 1.7 метра и размах на крилете до 3 метра, те имат ужасяващ външен вид. Докато в Европа щъркелите носят бебета, в Африка Марабуто се смята за предвестник на смъртта. Тези птици са буквално всеядни. Могат да се хранят с всякакви отпадъци, но и с други птици, които също като пеликана поглъщат цели и още докато са живи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest