Най-красивите породи домашни папагали

Най-красивите породи домашни папагали

Екзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на редица хора по света. Такива например са папагалите, които са не само много красиви, но и умни животни. Ако и вие обмисляте да си вземете такъв пернат другар, тогава ще ви е интересно да научите повече за това кои са най-красивите породи домашни папагали.

Вълнисти папагалчета

Този вид е един от най-популярните видове домашни папагали, които имат много красива зелена окраска, като в резултат на прецизните селекции днес те имат над 200 вида различни нюанси. За да се грижите за тях, ще ви трябва малка клетка с големината от около 60 до 80 сантиметра, но имайте предвид това че те се нуждаят от доста внимание, защото иначе изпадат в депресия. Доста умни са, като могат дори да повтарят човешката реч, запомняйки бързо нови думи. Средно живеят около 10-15 години, ако се грижите добре за тях.

Неразделки

Както ви подсказва и името им, най-добре е да се грижите за двойка папагали от този вид. Смята се, че ако единия от двойката загине, то умира и другият, но това далеч не винаги е така. Понякога може папагала дори да си намери друг партньор. Доста активни и дружелюбни са, като ако ги гледате в двойка, тогава няма да се налага дори да им обръщате много внимание. Средно тези пернати любимци живеят отново около 10-15 години.

Корела

Корела

Често са наричани нимфи, като една от особеностите им е именно външният им вид и по-конкретно красивият гребен. Много са общителни и социални, а също така могат да пеят много красиво. Доста умни са, като отново са способни да запомнят човешката реч и да възпроизвеждат различни думи, имитирайки ви. Имат нужда от достатъчно внимание, тъй като в противен случай могат да изпаднат в депресия. Средната продължителност на живот на този вид домашен папагал е около 20 години.

Какарики папагал

Една от особеностите му е това, че той предпочита не да лети, а да бяга и да скача. Доста са активни и не обичат да се намират на едно място. Като цяло женските са доста по-спокойни от мъжките, които са много досадни понякога. Безстрашни са и в същото време са много любопитни, като тези папагали живеят средно около 15-20 години.

Розели

Имат много красива окраска на перата, а също така много нежен глас. Трудно понасят високата влажност, но за сметка на това са доста устойчиви към по-големите температурни амплитуди. Към другите папагали могат да проявяват често агресия, като живеят средно около 15-20 години.

Жако

Често бива наричан сив африкански папагал, а именно заради окраската си. Много са съобразителни и умни, можещи дори да научат до 1000 думи. Трябва да ги дресирате от малки, защото в противен случай могат да са доста досадни и дори агресивни. Живеят доста дълго, а именно около 40-60 години.

Ара

Те са едни от най-едрите и доста скъпи домашни папагали, които се отличават със своя своенравен характер. Писклива си и имат нуждата от много внимание, защото иначе могат да станат дори зли и агресивни. Привързват се много към стопанина си и искат да са постоянно с него, като тези пернати любимци живеят около 50-60 години.

Какаду

Папагал
Снимка: ToateAnimalele

Отличителната черта на този вид папагали е интересният им гребен на главата. Много интересни са по характер и същевременно са доста игриви, но и искат доста внимание от стопанина си. Понякога могат дори да са ревниви, затова се налага да ги дресирате от малки. Живеят около 30-40 години.

Папагал Амазона

Доста рядък вид домашни папагали, които отново са много хитри и умни. Искат да им се обръща достатъчно внимание, а също така могат да са шумни на моменти. Бързо запомнят човешката реч и могат да я имитират, като живеят около 50-60 години.

В домашни условия могат да бъдат отглеждани различни животни, както малки, така и по-големи. Това донякъде зависи от темперамента на питомеца, но и от вашето място в дома ви, защото все пак не е добра идея да се грижите в този случай за големите породи кучета например.

Ако и вие имате по-малко пространство в дома ви, но въпреки това ви се иска да си имате другар или пък искате да зарадвате детето си, тогава домашните папагали са прекрасен избор за вас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати