miau.bg»Статии»Птици»Други птици»Красиви птици в розово

Красиви птици в розово

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12699
Красиви птици в розово
Снимка: pixabay.com

Птиците са изключително елегантни и красиви създания. Сред тях има и такива, които трудно могат да се видят. Розовите птици например не могат да се срещнат навсякъде. На тези създание е посветена и днешната ни статия.

Ето няколко красиви птици в розово:

Фламинго

Американското фламинго или Phoenicopterus ruber е голям вид фламинго с розов цвят на перата. Това е много грациозно и приказно създание, внасящо екзотика във всеки пейзаж. Американското фламинго е от семейство Phoenicopteridae. То има много дълъг врат с розови пера, розови крака.

Теглото на американското фламинго е от 2, 2 до 2, 8 килограма. Птицата достига размери до 120 до 145 сантиметра. Американското фламинго се храни с мекотели, сини или зелени водорасли, малки скариди и семена. То може да се види в Южна и Централна Америка, Карибите също в Азия, Африка и Европа.

Фламинго
Снимка: pixabay.com

Розов гълъб

Свикнали сме да виждаме сиви или черни гълъби, както и шарени такива. Белите гълъби се виждат по-рядко в градска среда, въпреки че се отглеждат много от любителите на такива птици. Изключително рядко е да се види розов гълъб. Въпреки това тези пернати съществуват в южната част на Мавриций. Те са почти на изчезване и са изключително ценен вид.

Какаду

Розовият папагал какаду (Eolophus roseicapilla) е известен също като какаду Galah. Какаду Galah е от семейство Cacatuidae и е красива птица. Розовият папагал какаду има розови пера на гърдите, корема и лицето си. Какаду Galah има сиви крака и сив клюн.

Какаду

Амадини

Амадините са наричани още чинки. Тези пернати са красиви пойни птици, които могат да се срещнат в различно оцветяване. Някои от тях имат и розово в оперението си. Една от тях е Leucosticte australis - това е ендемична птица от високи планини.

Това бяха част от красиви птици в розово оперение. Те са много екзотични и не можете да ги срещнете навсякъде. Истински късметлии са тези, които са успели да ги зърнат и да се докоснат до прелестта им. Сигурни сме, че за розовото фламинго бяхте чували, но едва ли всеки знае, че съществуват и розови гълъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати