miau.bg»Статии»Птици»Топ 5 на най-социалните птици

Топ 5 на най-социалните птици

Папагал

Когато говорим за предпочитани за птици като домашни любимци, трябва да се оглеждаме за видове, които се нагаждат добре към човешкия хабитат, биват приятелски настроени и кротки. Сближаването с подобни животинки е далеч по-лесно, подсигурявайки, че привързаността е взаимно чувство.

Не бихме искали птичка, която постоянно ще бъде стресирана, уплашена или агресивна. Не може да избегнем едно-две гризвания, разбира се, но минимизирането на риска започва още от избора на вида птичка, който ще гледаме. Следват 5 от най-социалните птици.

Корела

Корела също е социална птица

Корелите са сред най-социалните птици. Пленяващите, красиви корели се славят не само с нежните си окраски, но и със способността си да се сближават с човека. Произлизащи от австралийските земи, в днешни дни те са изключително разпространени навсякъде по света. Позволяват ръчно хранене и са отворени към любвеобилна среда. Не им пречи да са изключително интелигентни, макар да не са способни да говорят. Корелите могат да имитират редица домашни звуци като звънец, телефон и микровълнова печка. Освен всичко казано, дребната им физика е само плюс, която ги превръща в домашни любимци за апартамент.

Вълнист папагал

Това е един от най-популярните видове птици, избирани за домашни любимци. С подходящата грижа и възпитание можете да създадете невероятни приятели и силно привързани любимци от тях. Те са дребни, лесни за обгрижване и дори могат да се научат да говорят. Представляват радост за малки и големи с комичните си, високочестотни гласчета.

Какаду

Ако търсите социална птица, вземете какаду

Какадуто е по-голямо от гореспоменатите, което не му пречи да обича, да инициира комуникация и да се привързва. Този вид няма нищо против да придружава стопаните си 24/7, ако е възможно – знак за дълбоката връзка, която създават с хората. Ако имате намерения новият ви любимец да е какаду, подгответе си време, в което да социализирате с него. Занемаряването на комуникацията с тези животни ги довежда до депресия, проскубване и деструктивни поведения.

Врабчов папагал

Това са много социални птици. Сладките, малки папагалчета се наслаждават на сравнително голяма слава, що се отнася до характеристиките им на перфектни домашни любимци. Сравнително тихи са, но търсят компанията на човек – големи личности, поместени в малко телце. Способни са да научат някоя и друга думичка. Бъдете сигурни, че ще им обръщате внимание и ще отделяте време за интеракция, за да не се потиснат.

Ара

Ара е сред най-социалните птици

Това е най-огромният папагал, обитаващ планетата Земя. Характерът на хиацинтовите ари обаче им е донесъл названието на нежните гиганти – в пълна противоположност със заплашителните размери, те са мили и социални същества. Обичат да се гушкат. Предизвикателство се оказва поместването им вкъщи, затова по-малко хора са способни да се грижат за тях, но собствениците на този вид споделят за невероятната връзка, която имат с пернатото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest