miau.bg»Статии»Кучета»Грижа за раните на кучето

Грижа за раните на кучето

Рани на кучето
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

За да се уверите, че раните на кучето се лекуват правилно, необходимо е да следвате стъпките от начало до край. Знаете ли как правилно да третирате нараняването?

За да осигурите незабавна помощ и да се уверите, че вашият домашен любимец ще почувства облекчение, проверете съветите ни по-долу. И не забравяйте, абсолютно необходимо е да се съветвате с ветеринарен лекар, особено в случаи на тежки наранявания.

Рани с малък размер като порязвания и ожулвания могат да бъдат третирани и у дома. Но ако забележите пълно проникване в кожата (при ухапване, например), ако нараняването засяга голяма част от телесната повърхност или чувствителна област, необходимо е да посетите веднага вашия ветеринарен лекар.

Подходящото лечение на малокалибрена рана ще помогне да предотвратите възникването и разпространението на инфекция. За начало трябва да почистите областта, където е налично нараняването. Ако притежавате електрическа бръсначка, използвайте я за забръсване на козината около раната. Внимавайте да не порежете кожата и да нанесете допълнителна вреда.

Грижа за раните на кучето

Не прекалявайте с обезкосмяването – концентрирайте се само върху няколко сантиметра около раната на кучето. След това отстранете забръснатата козина с парче суха и чиста хартия. Прилагането на смазка на водна основа преди бръснене може да улесни премахването на козината.

Следващият етап е измиване на засегнатата зона с топла вода с цел премахване на видимите насъбирания и подсушаване с нежни потупващи движения. Преминете към прилагането на антисептичен разтвор, който не щипе, като хлорхексидин.

Изчакайте няколко минути действието на хлорхексидина и приложете антимикробен маз. Наблюдавайте кучето да не ближе мехлема от кожата си и използвайте лепенки и превръзки, само ако усетите необходимост.

Грижа за раните на кучето

Докато раната на кучето е в процес на излекуване, важно е да я поддържате влажна и чиста – така няма да позволите замърсяване и инфекция и ще ускорите оздравяването.

Приблизително два до три пъти дневно почиствайте насъбралите се струпвания от мястото на раната, ако има такива, и повтаряйте началната стъпка с употребата на антисептични разтвори и антибиотични мехлеми.

И така, докато кожата на животното не се излекува. Ако забележите влошаване на раната на кучето или липсата на заздравяване в период от една седмица, най-добре е да посетите ветеринарен лекар за преглед и консултация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати