miau.bg»Статии»Кучета»Домашни любимци за къща

Домашни любимци за къща

Куче

Винаги сте си мечтали да имате домашен любимец, но нямате представа кои са подходящите, ако живеете в къща? Искате да изберете такова животно, на което можете да дадете максимална свобода и ограниченото пространство да не е пречка за него?

Хубавата новина е, че щом живеете в къща, то разполагате със значително повече пространство, отколкото бихте имали в апартамента. И по-важното - вероятно имате двор.

Домашните любимци за къща са подходящи и за апартамент - от най-малките, като хамстер, папагал или зайче, през средните, като котка, до големи - каквито са кучетата.

Така например хамстерите и зайчетата можете да гледате спокойно - в къща те биха изисквали същото пространство, което и в апартамент - клетка с необходимите за животното принадлежности вътре. Хубавото на къщата е, че можете да си позволите по-голяма клетка, в която съответно животното да се чувства значително по-комфортно.

Котка

Котката също ще се чувства добре в къща. Пространството ще бъде предостатъчно, като можете да обособите и конкретен кът за животното. Единственият минус - когато живеете в къща, трябва да се грижите всички прозорци да бъдат затворени. А колкото повече са те, толкова по-голям риск има да забравим някой от тях отворен.

А това означава, че котката лесно може да избяга не само от къщата, а и от двора. Хубавата новина - обикновено се връщат сами, но не можете да разчитате със сигурност на това.

В този случай - нямате ли изграден навик да затваряте прозорците винаги, или поне да ги обезопасите с комарници, то котката вероятно не е подходящият домашен любимец за вашето семейство.

Пространството на къщата е изключително голям плюс - това означава, че подходящи са на практика всички породи кучета - от най-малките до по-големите, които не биха били подходящи за апартамент.

В случай че имате двор, то спокойно можете да си позволите голямо куче, например - Лабрадор или Немска овчарка. Така те ще могат да потичат свободно из двора и няма да са затворени в малко пространство. Какво по-хубаво от това на лятно барбекю или при прохладна вечер в компанията на семейството и чаша вино на двора около вас да тича един четириног любимец?

Куче

Куче

Ако нямате двор обаче, препоръчваме да се ограничите към средни и по-мързеливи породи кучета. Подходящи са Сетер, Бигъл и Чау Чау.

Имайте предвид обаче, че тези породи кучета са енергични и обичат да тичат и да играят. В случай че вашият нрав не е такъв, то подходящи биха били Английски Булдог и Френски Булдог. Освен много дружелюбни, гальовни и добри, тези кучета са изключително мързеливи и поспаливи.

Каквото и животно да изберете, го обичайте! Защото в каквото и пространство да живеете, най-добрият дом за животното е този, в който то ще се чувства щастливо и обичано!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати