miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да успокоим кучето?

Как да успокоим кучето?

ХрисиХриси
Новак
5623
Успокояване на кучето
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Колкото и да са смели, да ни защитават и бранят, кучетата също имат своите страхове. И най-голямото, всяващо респект четириного може да се страхува като малко дете и да търси своето скривалище, щом се почувства застрашено.

Както и при нас, стресът при кучето има негативно влияние и ако е в повече, би могъл да причини сериозни здравословни проблеми на всяко куче. Как да успокоим кучето, показвайки му, че сме до него и че всичко ще бъде наред?

Кучето ви може да се страхува от силен шум, други кучета, непознати хора. Подсигурете му място, където да може да се скрие, щом усети, че приближава опасност. Например, ако го е страх от гръмотевици, може да му покажете, че в килера или в банята шумът не е толкова силен. Когато сте навън и завали, може да го оставяте в колата. Важно е да знае, че има къде да се скрие, когато почувства нужда от това и също да излезе само ако иска и когато иска оттам.

Независимо от страха, можем да опитате да успокоим кучето си с релаксираща музика. Пробвайте да я пуснете няколко пъти, за да видите реакцията му. Ако откриете мелодията, в която то се заслушва и реагира добре, я ползвайте в спешни ситуации.

Прегръдката винаги помага! Точно така, гушнете своя домашен любимец, когато усетите, че нещо го притеснява. Покажете му, че сте до него и няма от какво да се страхува. Прегръдките успокояват.

Може да го разсеете с играчки или любими лакомства за кучета. Както всеки от нас се успокоява при вида на нещо хубаво, така и четириногият ви приятел би се зарадвал, ако види това, което обича.

Всяко куче си има характер. Той включва както добри, така и лоши черти. Вие познавате вашето и знаете какво го изнервя и успокоява. Бъдете търпеливи към него. Бъдете грижовни и любвеобилни. Знаете, че страхът е усещане, което създава напрежение, дискомфорт, стрес при домашните любимци.

Покажете му, че няма от какво да се плаши, но не прибързвайте, дайте му време. Във всяко зло куче се крие душа на малко уплашено пале. То е като дете, а за него, вие сте родителите, които могат да го утешат и успокоят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати