miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да дресираме кучето да дава лапа

Как да дресираме кучето да дава лапа

Куче дава лапа

Всеки горд стопанин на куче знае, че всички команди, на които може да го научи, не са просто някакви забавни трикове. Ако научите кучето да дава лапа, това може да бъде изключително полезно умение за него. Освен това и вие ще бъдете улеснени, когато трябва да му измиете лапите или да му изрежете ноктите.

Дай лапа е команда на подчинението и това я прави една от задължителните команди за всяко куче. Тази задача се научава най-бързо дори и от 4-5 месечно кученце. Срещат се няколко начина, по които можете да научите домашния си любимец да изпълнява това, което му казвате. Изпробвайте всички, докато получите желания успех:

Добре е преди да започнете с командата дай лапа да сте научили кучето на команда седни. Така ще бъде по-лесно и за вас и за животното.

Вземете една гранулка от любимата му кучешка храна или парче салам и го покажете на опашатия си приятел. Стиснете лакомството в ръката си, за да не може животинчето да го докопа.

Кажете командата дай лапа и дръжте ръката с лакомството близо до носа на кучето. Така то ще запази интерес към него и желанието му да си хапне ще го поддържа концентрирано.

Бъдете търпеливи и изчакайте, докато кучето се опита да разтвори ръката ви. Обикновено то започва първо да души около скритото в юмрука ви лакомство и след това посяга с лапата си.

Когато кучето докосне ръката ви с лапа, извикайте: Браво! И му дайте съкровището, скрито в ръката ви.

Даването на лапа е една от основните команди за кучета

Повтаряйте същото упражнение 2 или 3 пъти дневно за около 5 минути, не повече. Когато се упражнява често, кучето много бързо ще се научи да изпълнява командата.

Разбира се, срещат се и други команди като: Седни! , Донеси! , Ела! и т.н. Ако научите кучето си да изпълнява тези най-важни и основни команди, това ще ви помогне да се справите по-лесно с възникнали проблеми в бъдеще. Същото е както при децата: ако го възпитате достатъчно добре още докато е малко, то ще си остане такова и като порасне.

Можете да намерите дресьор, който да се занимава с обучаването на кучето ви, да си закупите най-различни тренировъчни програми и да пръснете стотици левове по този начин, но най-важното е да проявявате търпение.

Дори и да получи професионални грижи, ако не се чувства подкрепен или разбран от вас, домашният ви любимец няма да изпълнява командите. Не забравяйте, че колкото повече време отделяте на кучето си, толкова по-силна става връзката между вас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати