Защо грумингът е от огромна важност за вашия домашен любимец

10.07.2018
Груминг

Грумингът е услуга, предназначена за домашни любимци. Състои се от процедури по поддържане на външния вид на животинчето. Включва както подстригване, разресване, боядисване и изкъпване, така и рязане на нокти, почистване на уши, грижа за лапички, масажи, маски и други.

Много хора омаловажават груминга, смятайки, че това са глезотии, които само богаташите с много пари и свободно време си позволяват. Но поддържането на външния вид на вашия домашен е от огромно значение. Добрата прическа на вашето куче или коте е гарант, че то ще получи много прегръдки, но и че хигиената му е на ниво.

Кожухчетата на кучетата и котките имат нужда от редовно разресване, четка, почистване. Особено капризни са космените покривки на дългокосместите породи животни като Пудел или Персийска котка, които се сплитат изключително лесно и се превръщат в капан за различни растения, отпадъци, насекоми.

Когато козината на едно дългокосместо животинче е занемарена, то започва да се скубе, по тялото му се образуват голи участъци, кожата му също започва да страда. Поглъщането на големи количества козина пък може да доведе до често повръщане при котките и давене.

Груминг

Ето защо, вземете ли си пухкава топчица у дома, направете го с пълното съзнание, че ще трябва да се грижите идеално и за нейния пух. А ако това не е по силите ви, задължително се обърнете към специалист. Редовните грижи ще помогнат на четириногия ви приятел да бъде по-здрав, енергичен и щастлив.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари