Да представим бебето на домашния си любимец

Да представим бебето на домашния си любимец
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Очаквате нов член на семейството да се появи скоро? Честито! С новото вързопче радост в ръце списъкът с приготовления изглежда изключително дълъг – особено ако имате още едно четирикрако бебе вкъщи. Кучетата и котките са особено чувствителни към промените в рутината и заобикалящата ги среда, включително миризми и гледки, затова е добре всичко вкъщи да е подготвено преди настъпването на големия ден.

Основни тренировки

Използвайте деветте месеца, отделяйки време за уроци по послушание и повтаряне на вече заучено поведение. Малките дефекти в държанието днес - например скачането върху дивана или върху гостите - могат да се окажат големи пречки, когато бебето пристигне в дома ви. Ако не се справяте сами, потърсете помощ на специализиран треньор.

Семинари

Вероятно ще откриете информационни семинари за собственици на домашни любимци, на които им предстои да стават родители. Те ще навигират процеса в дълбочина в посока аклиматизиране на домашния любимец към прииждащите промени в домакинството. Освен това ще получите информация за най-добрите треньори в района и ще адресирате евентуалните си притеснения – ако например имате повече от едно животно вкъщи.

Контрол

Да представим бебето на домашния си любимец

Заведете кучето или котката си на контролен преглед преди пристигането на бебето, за да сте сигурни, че животното е в отлична форма и не е резервоар за паразити и други гадинки. Докато сте още в клиниката, добавете към прегледа подстрижка и рязане на нокти към нужните манипулации.

Подготовка на средата

Всички мебели и продукти, свързани с грижа за бебето, трябва да присъстват в къщата известно време преди идването на дребосъка. Така животното ще има време да свикне с тях. Използвайте бебешка пудра и други подобни продукти, за да инициирате среща с някои от новите миризми. Добра идея е да пуснете бебешки звуци от компютъра си, докато сте вкъщи, за да дадете представа на животното и за шума, с който ще се среща.

Репетиции

Да представим бебето на домашния си любимец

Ако ваши приятели или роднини имат малчугани вкъщи, организирайте среща на животното ви с тях. В никакъв случай не му позволявайте да показва знаци на агресия, и окуражавайте всяка позитивна реакция, която любимецът експресира. В случай че никой около вас не се намира в ситуация с бебе, можете да закупите кукла-бебе, загърната с одеялцето, с което ще покриете и вашата рожба в деня на встъпването ѝ вкъщи.

Запознаване

Да представим бебето на домашния си любимец

Бъдещите майки трябва да са запознати, че територията на котешката тоалетна е изцяло забранена за тях, тъй като може да съдържа паразита Toxoplasma gondii, отговорен за заболяването токсоплазмоза и необратими дегенерации на плода или аборт. Дори след раждането родителите трябва да почистват котешката тоалетна внимателно, носейки предпазно облекло, и да отпращат бебето далеч от нея. Отървете се от памперсите на място, където домашният ви любимец няма достъп, за да избегнете нежелани бели.

Лично време за вашия любимец

Да представим бебето на домашния си любимец
Снимка: sweetbeats.com.au

На последно място, ще ви посъветваме въпреки натежалия си график да отделяте мъничко време и за любимеца си – дори да става въпрос за 15-минутна почивка, разтриване на коремчето или разходка из квартала. Така ще се отървете от ревностните чувства и лошото поведение, които се появяват при някои животни след въвеждане на нов член в семейството. Окуражавайте позитивното поведение при среща на животинчето с бебето и отпъдете отрицателното в зародиш. Повторението на двете ще насочи кучето или котката към желаното държание, което заслужава подобаващите ласки и лакомства.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати