Най-дълголетните кучета в света са от тези породи

Австралийска Овчарка
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Собствениците на кучета трудно преживяват, когато любимецът им си отиде от този свят. Много хора дори не искат дълго време след смъртта на кучето си да си вземат ново, за да не усетят отново острата болка от раздялата с него.

Има обаче кучета, които с право могат да се нарекат столетници в света на лаещите - осемнадесетте кучета, живели най-дълго, са регистрирани в Книгата на рекордите Гинес.

Първото куче-дълголетник, регистрирано в Книгата на рекордите Гинес, е Австралийската Овчарка Блуи, отишла си от този свят през 1939 г. в Австралия. Блуи държи рекорд не само по дълъг живот, той е признат за най-дълго живялото куче в историята на планетата.

Блуи е живял 29 години и 5 месеца. След смъртта му стопаните се зарекли да отгледат още дълголетници, но все нещо се случвало и Блуи си останал най-дълго живялото куче в семейството им.

Бигълът Бъч от САЩ се нарежда на второ място в класацията на дълголетниците - той е живял 28 години, а след него е Колито Тафи от Англия, живяло 27 години и 317 дни. Двама англичани - Бордър Колито Брамбъл и Лабрадорът Адютант, делят мястото за 27 години живот с унгарското куче без порода Бъкси.

Японската красавица Пусуке, от породата Шиба Ину, е радвала стопаните си цели 26 години, а безпородната хубавица Шугар от САЩ е напуснала този свят само пет дни, преди да стане на 25 години. Без доказана порода е бил и италианският сладур Пиколо, което означава малък - той е живял 23 години и стопаните му не се решили да вземат друго куче след смъртта му.

Женският Дакел Шанел и плъховият териер Джейк от САЩ са били любимци на стопаните си 21 години, а мъжкият дакел Ото от Англия е живял с една година по-малко от тях.

Колкото него радвал стопаните си и живелият в САЩ Уинстън Ра, порода шнудъл - кръстоска от Шнауцер и Пудел, както и дакелът Сколи, прекарал живота си в Мексико. През 2014 година умират четири кучета на 20-годишна възраст - живелите в САЩ пудел Сиймъс и Чихуахуа Мегабайт, Джак Ръсел Териерът от Англия Уили, както и уличният пес от Гърция Сотиракис.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати