Какво издава за кучето ви позата му на сън

6 от 6 Снимки

6. По гръб с вдигнати крайници


Тази изключително забавна поза показва, че животното се чувства спокойно, щастливо и доволно от своя живот. Видите ли кучето си да я заема, можете да сте сигурни, че то се чувства прекрасно до вас.

Повечето хора, които се грижат за куче, добре познават своя домашен любимец и могат с лекота да разгадаят какво означават някои от обичайните му действия. Мятането на опашката, подскачането, искрящият поглед и облизването обикновено са характерни за шаровците, които са радостни или нетърпеливи да получат храна.

Когато пък палето е с висяща опашка, гузен поглед, наведена глава и присвито тяло, това показва, че се намира в подчинение на човека или друго животно, което го застрашава по някакъв начин. Ако пък палето е с отпусната опашка, изпънато тяло, изплезен език и ведър поглед, това е знак, че се чувства спокойно.

Интересно е, че според зоопсихолозите позата на сън при домашните любимци също издава техните преживявания. За да разберете как се чувства вашият любимец, разгледайте нашата галерия. Там ще видите анализа на най-разпространените кучешки пози.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати