Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Аптечка за кучета

Да си стопанин на куче е както приятна, така и отговорна задача. За да избегнете нещастни инциденти и за да можете да реагирате във всяка извънредна ситуация, е нужно винаги да сте подготвени за най-лошото.

За извънредна ситуация може да се приемат следните състояния при домашния любимец: топлинен удар, ужилване от насекомо, ухапване от змия, хипотермия, кървене, фрактури, алергични реакции, затруднени реакции и подобни. Във всяка една от тях отговорният стопанин трябва да реагира.

Първата стъпка при наличието на проблем с животното е свързването с ветеринарния лекар. Той може да ви даде насоки как да започнете своевременно лечението, преди да успеете да стигнете до него или той до вас. В този момент в употреба влиза специално приготвената аптечка за кучето.

Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Кучешката аптечка е особено полезна в подобни ситуации. Ето защо тя трябва да е предварително приготвена и винаги да ви е под ръка. В нея трябва да сте се сдобили с всички необходими в подобни моменти медикаменти и средства за бърза помощ.

Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Какво трябва да включва аптечката: Ножица, стерилни марли, самозапелваща превръзка, памук, тампони, пинцети, ректален термометър, вазелин за намазване, бутилка стерилна вода или стерилен физиологичен разтвор за промиване на рани или очи, антисептичен мехлем за кожа, кислородна вода, риванол, фенерче, кърпа, ръкавици и инструкции за първа помощ. Винаги трябва да разполагате с номера на ветеринарния доктор и клиниката за спешни случаи на една ръка разстояние.

Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Извънредните случаи са нещо особено страшно. Никой не е застрахован от нещастни случаи, но ако сте добре подготвени, ще сведете рисковете до минимум. Така увеличавате шансовете кучето да оздравее напълно, и то – многократно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати