Кучетата, които вече не са модерни

1 от 5 Снимки

1. Бретански шпаньол


Прекрасни семейни кучета, те са малки и компактни, което ги прави перфектни за отглеждане в къща или апартамент. Те са енергични и се нуждаят от дълги разходки. Все по-малкото свободно време, което имат хората в съвременния сват, намали броя на отглежданите бройки Бретански шпаньол.

Кучето е най-добрият приятел на човека и най-често предпочитания домашен любимец. Популярността на породите обаче се променя бързо.

В близкото минало бе много странно да видим Чихуахуа, която се разхожда гордо по улиците. След това обаче последва бум на тези кучета, а желаещите да се сдобият с такава порода са безброй. Наред с него, популярни напоследък са Питбул, Лабрадор, Йоркширски териер и други.

Модерните породи са хубави, красиви и добри приятели. Ветеринарите обаче признават, че им липсват някои от най-популярните животинки от близкото минало. Статистиката сочи, че има породи, чиято популярност спада неимоверно в последните години. Кои са те, вижте в галерията горе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#207135
Жалко наистина, колито и ирландския сетер са прекрасни! Боли ме, че любимото ми хъски не съм виждала никой да има. Последните 6 кучета, които видях, бяха проклети йоркширски териери!
0
2