Породи кучета, подходящи за апартамент

1 от 7 Снимки

1. Мопс


Все по-предпочитана порода от хора, които живеят сами. Любвеобилни и мили са и при правилно възпитание могат да се превърнат в идеалния компаньон. Понякога са много мързеливи и прекарват дълго време в сън.

Вземането на куче у дома е много важно решение, което изисква сериознo обмисляне. Освен стандартните грижи като хранене, къпане и игри, кучето се нуждае и от пространство, в което да се чувства комфортно. Ако живеем в къща с двор, този въпрос няма да ни притеснява, но ако разполагаме с по-малко жилище той остава ключов.

Отглеждането на голямо куче в апартамент не е невъзможно и много хора продължават да го практикуват. Но все пак не ви съветваме да си вземате едро животно, ако разполагате със скромна площ, защото по този начин не правите услуга нито на четириногото, нито на себе си.

От друга страна, ако си вземете дребно куче, можете да сте по-спокойни за него, защото то ще се нуждае от по-малко разходки и ще живее нормално и в по-тесни пространства.

Много по-подходящ избор е и за хората, които искат да си имат домашен любимец, но не могат ежедневно да отделят часове наред за неговите разходки и игри.

Вижте в галерията ни няколко породи, подходящи за малки жилища и стопани с натоварен график.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати