Човешки храни, които са изключително полезни и за кучетата

1 от 7 Снимки

1. Крехко месо


Нетлъстото месо като пилешко, пуешко и телешко е подходяща храна за вашето кучето, тъй като е източни на витамин B-комплекс и аминокиселини. Редовната консумация на такъв тип хранителни продукти снабдява четириногото с достатъчно енергия;

Повечето хора смятат, че кучетата могат да похапват всичко от човешката трапеза, но в действителност това не е вярно. Така например сладкото е напълно противопоказно за четириногите ни приятели по редица причини. Един от тях е, че захарта може сериозно за навреди на кучешките зъби.

Според учените едно от най-опасните изкушения за животните е шоколадът заради съдържанието си на теобромин и кофеин. Попаднало веднъж в организма на кучето, първото вещество може да остане там до две десетилетия, а междувременно да навреди на неговата нервна система, бъбреците и сърцето.

Не по-малко рискован за палето е и приемът на кофеин. Някои специалисти са на мнение, че то може да предизвика дори смърт при по-дребните породи, които са още по-чувствителни.

За щастие обаче има много други храни от човешкото меню, които не само че не вредят на палетата, но могат да им бъдат и полезни. Вижте някои от тях в галерията по-горе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати