Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-големите инати сред кучетата

Кои са най-големите инати сред кучетата

Нина НордНина Норд
Джедай
22529
Басет

Съществуват породи кучета, които се отличават не само с вродената си интелигентност, но също така и със своята опърничавост и инат.

Те имат собствено мнение за всичко и винаги се опитват да го налагат на останалите, стига да им бъде разрешено.

Навярно в главата ви изплува своенравната порода на малките и пухкави пекинези, но те са само малка част от всички симпатични, но особено своенравни четириноги домашни любимци.

Разгледайте нашата инатлива галерия и вижте дали вашето куче попада сред най-опърничавите породи.

Английски булдог

Басет Хаунд

На едно от челните места в това отношение са кучетата от породата Басет Хаунд. Всеки собственик на куче от тази порода може да потвърди, че ако светът би могъл да се обърне наопаки с помощта на мързела или ината, това би могло да се постигне благодарение на Басет Хаунд.

Послушанието на тези умни кучета зависи единствено и само от тяхното настроение - ако кучето от тази порода иска да зарадва стопанина си, ще бъде най-послушното, но ако не е в подходящото за целта настроение, не изпълнява нито една команда и прави всичко напук. Колкото и да му се карат стопаните и дори да го молят, то няма да отстъпи от позицията си.

Бигъл

Бигъл

Бигъл е другата порода, която е известна с ината си. Бигълът е куче с умен и нежен поглед, зад който обаче се крие страхотен инат. Тези кучета имат нужда от изключително много внимание и работа, за да се научат да изпълняват команди. Ако не се контролират, кучетата от тази порода стават буквално неуправляеми. Те започват да правят само това, което смятат за необходимо, и постоянно се съпротивляват на командите на стопанина си.

Английски мастиф

Английски Мастиф

Английският Мастиф също се нарежда сред най-големите инати. С мъдрата си едра глава и тъжна муцуна това куче има вид на разумно и послушно. Това е точно така, стига човек да успее да се справи с уникалния инат на Английски Мастиф. Освен това кучето от тази порода никога няма да изпълни команда, която е казана с прекалено нервен или злобен тон.

Пекинези

Пекинезите са известни със своя своенравен характер. Те постоянно проявяват непослушание и не искат да се подчиняват, като това може да стигне до крайности. Въпреки че са съвсем дребни, Пекинезите отстояват винаги позицията си и ако не искат да слушат стопанина си, никой не може да ги накара да променят поведението си.

Английски Булдог

Английският Булдог е умно и добро куче, което не бърза за никъде и не е склонно към агресия. Това куче винаги се държи според настроението си, което се променя много бързо. Английският Булдог прави това, което иска, и ако желанието му съвпада с командата на стопанина му, това е просто щастливо съвпадение.

Руската Хрътка Борзой

Руската Хрътка Борзой много трудно може да изпълни командата на стопанина си, ако не е в необходимото за това настроение. В продължение на векове кучетата от тази порода са били глезени, тъй като са били привилегия на аристократи. Затова днешните представители на породата имат свое мнение по всеки въпрос.

Чао Чао

Чау Чау

Чау Чау са известни като едни от най-големите инати сред кучетата. Чау Чау не обича да изпълнява команди и проявява голяма доза егоизъм понякога, както и прословутия си инат. Но ако обучението започне от ранна възраст и стопанинът проявява голямо търпение, може да постигне сериозни успехи в борбата с ината на това ефектно куче.

Ако все още желаете да си вземете кученце, разгледайте нашите оферти за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest