miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Черно-кафяв Кунхаунд

Черно-кафяв Кунхаунд

Нина 2Нина 2
Новак
345149
Черно-кафяв Кунхаунд
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Черно-кафяв Кунхаунд е ловно куче, което е известно с невероятно силното си обоняние. Черно-кафяв Кунхаунд е също така верен приятел на четири лапи, който е популярен и като домашен любимец, заради спокойния си добронамерен характер.

История на Черно-кафяв Кунхаунд

Кучетата от породата Черно-кафяв Кунхаунд се появяват в началото на XVIII век в САЩ. Тази порода произхожда от прочутата английска Талботова Хрътка, която е била известна още през XI век. Смята се, че към гените на Талботова Хрътка са добавени гените на Фоксхаунд и на френски ловни породи, което е създало куче със страхотни способности, подходящо за различни видове лов. През 40-те години на миналия век породата Черно-кафяв Кунхаунд официално е призната и представителите й започват да участват в състезания и изложби.

Стандарт на Черно-кафяв Кунхаунд

Мъжките представители на породата Черно-кафяв Кунхаунд стават високи до 69 сантиметра и тежат до 59 килограма, женските са високи до 65 сантиметра и са тежки до 54 килограма. Муцуната на Черно-кафяв Кунхаунд е леко издължена, с черен нос. Очите са кафяви или с кехлибарен цвят. Горната устна виси и закрива долната. Зъбите са едри, челюстите са силни. Гръдният кош е добре развит, крайниците са мускулести, но не са прекалено издължени. Ушите на Черно-кафяв Кунхаунд са дълги и клепнали. Козината на Черно-кафяв Кунхаунд е къса, гъста и блестяща. Тя е черна с кафяви петна на лапите, муцуната и на гърдите. Не се допускат бели петна по козината.

Грижи за Черно-кафяв Кунхаунд

Куче Черно-кафяв Кунхаунд

Козината на Черно-кафяв Кунхаунд има нужда от редовно разресване, тъй като е склонна към скубане. Не се препоръчва кучето от породата Черно-кафяв Кунхаунд да се къпе повече от два пъти в годината, и то за предпочитане със сух шампоан. Иначе не представлява проблем Черно-кафяв Кунхаунд да бъде изплакван без употреба на шампоан. Дългите клепнали уши на Черно-кафяв Кунхаунд редовно трябва да се почистват и да се проверяват за инфекции.

За Черно-кафяв Кунхаунд е перфектно, ако може да живее на двор, за да изразходва огромния си запас от енергия. Кучетата от породата Черно-кафяв Кунхаунд се чувстват добре, ако участват в лов, тъй като това им е вродено. Ако Черно-кафяв Кунхаунд се отглежда в апартамент, трябва да му се осигурят редовни разходки и от време на време да бъде пускан да тича на воля. Не се препоръчва разхождането на Черно-кафяв Кунхаунд без повод в градски условия, тъй като може да се загуби, докато се опитва да хване котка или друго дребно животинче. Черно-кафяв Кунхаунд е куче, което отделя доста слюнки и е необходимо муцуната му по няколко пъти на ден да бъде бърсана, за да се избегнат сериозни кожни раздразнения и различни видове инфекции.

Обучение на Черно-кафяв Кунхаунд

Черно-кафяв Кунхаунд има нужда от ранна социализация и обучение, за да може да не развие агресия. Много е важно кучето от породата Черно-кафяв Кунхаунд да бъде научено да идва при стопанина си по команда, за да се намали шансът то да се изгуби при разходка или лов. Черно-кафяв Кунхаунд може да се прояви като независим и да не иска да изпълнява командите, които му се дават, защото тази порода взима самостоятелни решения. Препоръчва се в такива случаи да се подходи по-категорично, но без използване на физически наказания.

Хранене на Черно-кафяв Кунхаунд

Черно-кафяв Кунхаунд е куче, което има нужда от качествена храна - натурални продукти или гранулирани и консервирани храни за кучета, за да поддържа мускулатурата си и да има енергия. Може да давате на Черно-кафяв Кунхаунд различни видове месо, включително и дивеч, но трябва да се избягва овнешкото и свинското, тъй като те са твърде мазни за кучетата от тази порода. Твърдо сварени яйца, извара, кисело мляко, различни видове плодове и зеленчуци, сварен ориз и елда, обезкостена печена или сварена морска риба допълват менюто на Черно-кафяв Кунхаунд. Важно е да осигурите минерали и витамини, за да поддържате доброто здраве и перфектния външен вид на Черно-кафяв Кунхаунд. Не давайте на Черно-кафяв Кунхаунд тръбни кокали, сладки и тестени храни, прясно мляко, пушена риба и пушено месо, пикантни и пържени храни, мазни и прекалено горещи храни.

Заболявания на Черно-кафяв Кунхаунд

Черно-кафяв Кунхаунд може да страда от тазобедрена дисплазия, различни видове ушни инфекции, както и от прогресивна атрофия на ретината. Черно-кафяв Кунхаунд също така може да има проблеми с кожата и козината, както и проблеми със стомаха.

Любопитно за Черно-кафяв Кунхаунд

Порода Черно-кафяв Кунхаунд

Черно-кафяв Кунхаунд е подходящ за лов на еноти, мечки, опосуми, диви прасета и пуми. Черно-кафяв Кунхаунд е невероятен помощник на ловеца и не се спира нито от капризите на времето, нито от трудно проходимите местности. Черно-кафяв Кунхаунд има много добро обоняние и лесно открива дивеча. Черно-кафяв Кунхаунд е много трудолюбиво куче, за което е важно да се чувства полезно. Затова е добре да му се осигурят игри, които приличат на лов, ако това активно животно не може да участва в истински ловен процес.

Черно-кафяв Кунхаунд има специфичен вой, който лесно се разпознава и интересното е, че при всяко отделно куче от тази порода този вой е различен. Кучетата от породата Черно-кахяв Кунхаунд обожават децата и никога няма да се опитат да ги наранят, дори малчуганите да прекаляват с игрите си. Кучетата от тази порода лесно се сприятеляват с кучета от техния размер.

Интересен факт е, че кученцата от тази порода се раждат черни и едва след четвъртата седмица по козината им се появяват кафяви петна.

Недостатъци на Черно-кафяв Кунхаунд

Ако не изразходва енергията си, Черно-кафяв Кунхаунд може да я превърне в деструктивна. Ако куче от породата Черно-кафяв Кунхаунд бъде оставяно само за дълго време, то ще лае продължително, ще вие и ще се опита да изгризе вратите, за да стигне по някакъв начин до стопанина си. Черно-кафяв Кунхаунд може да прояви агресия към непознати хора. Не се препоръчва да се взима куче от тази порода, ако в дома има котка или куче, което е дребно по размер, тъй като Черно-кахяв Кунхаунд може да го помисли за плячка и да го атакува.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати