Най-добрите кучета-пазачи

Дого Аржентино

Ако искате да вземете куче с цел охрана, може да изберете сред най-добрите породи, подходящи за тази цел. За да изпълнява едно куче добре службата си на охранител, то трябва да има определени качества. Някои породи са изключително добри пазачи.

Едно от най-добрите кучета за охрана е дого аржентино. Това едро бяло куче има силна мускулатура, бързи реакции и е родено да охранява стопанина си и неговия имот. Дого аржентино е доминантно куче, което не признава друго животно за лидер и затова може да се разбира само с кучета, които признават неговото първенство.

Булмастиф

Булмастифът също е много подходяща порода за хора, които си търсят куче за охрана. С едрото си телосложение, развитата си мускулатура и желанието си да брани територията на стопанина си, булмастифът е сред перфектните пазачи на четири лапи.

Кавказката овчарка е едно от най-добрите кучета-пазачи. Тази едра овчарка може да се справя с климатичните промени и ще охранява стопанина си и неговото имущество с цената на живота си. Кавказка овчарка изисква стопанин, който да ѝ покаже от самото начало, че той командва, тъй като тази порода е много склонна към това да се опита да изземе лидерските функции от стопанина си.

Кучетата от породата московска стражевая също са доста едри и с характер, който ги прави подходящи за добри охранители. Московска стражевая няма да допусне нито куче, нито човек да припари до територията, която трябва да охранява.

Немски овчарки

Добра за пазач е и немската овчарка. Това е куче, което е изключително интелигентно, има добро обоняние и е готово да защитава стопанина си с цената на всичко. Немската овчарка изисква доста работа, за да бъде послушно куче, защото колкото и да е умно, то има желанието да доминира.

Доберманът също е подходящ за пазач, затова толкова често кучетата от тази порода се взимат именно с тази цел. Доберманът охранява територията си денонощно и спи много леко, за да може да реагира веднага, ако някой нарушител влезе.

Ротвайлерът е сред предпочитаните породи кучета за пазачи и има защо - мощните му челюсти, силните му мускули и вроденото му желание да охранява всичко, което е на стопанина му, го правят една от най-добрите породи за охрана.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати