miau.bg»Статии»Кучета»Най-странните породи кучета

Най-странните породи кучета

Нина НордНина Норд
Джедай
226132
Комондор
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Някои породи кучета привличат вниманието на всички с атрактивния си външен вид.

Те са толкова странни, че няма как да останат незабелязани. Точно заради това тези породи са много популярни - и съответно някои от тях са доста скъпи.

Сред най-странно изглеждащите породи кучета е унгарската овчарка, известна като Комондор. Козината й, която е съставена от над 2000 фитила, образувани от отделни преплетени един в друг косми, тежи около 7 килограма.

Комондорът никога не трябва да бъде сресван, фитилите се почистват от тръни и други замърсявани с пръсти и това отнема много време. Освен с интересния си външен вид Комондорът е известен и с високия си интелект.

През вековете тази овчарка е трябвало да изпълнява много функции, което я е превърнало в незаменим пазач и помощник на овчарите. По-дребната версия на Комондора, която е декоративна, се нарича Пули.

Тибетски Мастиф

Турското ловно куче Каталбурун е уникално заради двойния си нос. Той се е получил заради инбридинг - чифтосване на близки помежду си кучета, което е довело до странна малформация - носът на Каталбурун е разделен на две.

Заради тази своя особеност кучето е с много добро обоняние и се продава скъпо сред ловджиите. Палетата на Каталбуруна тръгват на лов от 6-месечна възраст. Освен това тези кучета се използват активно от спасителните служби и полицията.

Странно изглежда и Фараоново куче, което също е много скъпа порода. Тези кучета приличат на тези, които са нарисувани върху древноегипетските саркофази. Главата на древноегипетския бог Анубис е на Фараоново куче.

Тези кучета, освен че изглеждат много интересно, са много умни и пъргави. Те могат да прескачат препятствия над метър и половина височина и са перфектни за лов. Когато Фараоново куче се смути от нещо, носът и ушите му се зачервяват силно.

Тибетският Мастиф е една от най-странно изглеждащите породи - тези кучета приличат на огромни мечки с лъвска грива. Породата, която е известна от хилядолетия, днес се използва за доказване на престиж и богатство.

Тибетски Мастиф тежи над 60 килограма и преди време кутре с много добро родословно дърво от тази порода бе продадено за над милион и половина долара.

Ако не си падате по станните породи кучета, но желаете да си вземете нов домашен любимец, разгледайте нашите обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати