miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Мъжко или женско куче е подходящо за мен?

Мъжко или женско куче е подходящо за мен?

Нина НордНина Норд
Джедай
226122
Кучета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Когато сте решили каква порода куче да си вземете, трябва да помислите и за това от какъв пол да е то. Двата пола имат както предимства, така и недостатъци, затова е добре да ги прецените, преди да вземете в дома си новия си домашен любимец.

Женското куче е по-добър избор за двор, тъй като то няма да се опита да избяга като мъжкия, когато преследва женски разгонени кучета. Затова път има шанс някое по-едро и пъргаво куче да влезе в двора ви и да заплоди женската.

Мъжкарите са по-едри от женските кучета. Затова, ако искате куче, което да ви пази, е добре да се ориентирате към мъжкар. Едрите кучета, и то мъжки, понякога проявяват инат и предпочитат да взимат самостоятелни решения в критични ситуации.

Мъжкарите са по-своенравни от женските кучета и може да са по-агресивни. При обучение на мъжко куче се изисква малко повече търпение, отколкото при обучение на женска. Мъжките кучета са склонни да се опитват да доминират над стопанина си, ако той позволи това.

Дете и Куче

Някои мъжкари може да се опитват да маркират територията си в дома, но това може да се отстрани с помощта на посещения на кинолог или зоопсихолог.

Ако имате женска, тя може да ви зарадва с кученца, което в случаите с породисти животни е плюс. Женските кучета са по-привързани към стопаните си и са по-нежни към тях, мъжките проявяват повече независимост и самостоятелност.

Когато женската роди, тя може да стане агресивна към непознати, затова докато любимката ви има малки, не прекалявайте с гостите, които тя не познава отпреди. Това може да я изнерви, тя да нападне някой човек, или да има проблеми с млякото за малките.

Някои женски стават сравнително неконтролируеми, когато са разгонени. Ако обаче сте посветили много часове на обучението на кучето още когато е било малко, то ще ви слуша независимо от ситуацията.

Женските кучета по-често се разбират добре с деца и проявяват нежност към тях. Мъжкарите в повечето случаи изразяват любовта си прекалено бурно и могат да наранят хлапето, докато се опитват просто да си играят с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати