Породите кучета, подходящи за деца

Дете с Голдън Ретривър

Ако имате дете и то иска куче, добре е да изберете порода, която да е подходяща за деца. Има кучета, които са спокойни и не съществува шанс да ухапят хлапетата, ако си играят малко по-грубо с тях. За деца са подходящи породи, които се поддават лесно на обучение и слушат стопанина си.

Йоркширският териер е подходящ за съвсем малки деца. Тези малки животинки са активни и жизнерадостни, освен това са много красиви. Йоркширският териер лесно се поддава на обучение, единственият му недостатък е, че козината му трябва да се разресва редовно.

Френският булдог също е подходящ за семейства с деца. Дори да имате бебе, френският булдог никога няма да се опита да го нарани или да се ядоса, ако детето го хване за носа или опашката. Френският булдог проявява известен инат, но е много кротък и лесно се сприятелява с деца на различна възраст.

Пуделът също се нарежда сред породите, които са подходящи за отглеждане от семейство с деца. Пуделът се препоръчва за първи любимец на детето, тъй като той е много дружелюбен и постоянно е готов да играе с хлапетата, без да има шанса да ги нарани.

Дакелчета

Дакелът е спокойно дружелюбно куче, което също е идеално за малки деца. Единственият проблем при дакела е, че може да последва хлапето и да се качи на дивана, а при скок дори от неголяма височина гръбнакът му може сериозно да пострада.

Кокер шпаньолът е перфектният любимец, ако имате дете. Той винаги е в добро настроение и готов за игри, но когато трябва да пази тишина, е кротък като агънце. Кокер шпаньолът е популярен в цял свят заради добрия си характер и красивия си външен вид.

Ако искате не просто любимец, който да играе с детето си, а такъв, който и да го пази от непознати, ориентирайте се към немска овчарка. Тя няма да допусне външен човек до хлапето ви, а когато то стане на десетина години, може само да я разхожда и да играе с нея.

Боксерът също ще охранява детето ви от непознати, а не само ще си играе с него. Боксерът е активно куче, което има нужда от много игра, но се съобразява, ако наоколо има прекалено малко дете, и внимава да не го бутне или нарани.

Популярна за семейства с деца е и породата голдън ретривър. Това са кучета, които винаги са готови да са плътно до децата и никога не се опитват да доминират над тях. Изобщо не съществува шанс голдън ретривърът да се опита да нарани малчугана, ако той прекалява с дърпането на уши или опашка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати