miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Американско Ескимоско Куче

Американско Ескимоско Куче

Американско Ескимоско Куче

Американско Ескимоско куче е много атрактивно животно, което е истинска гордост за своите стопани. С острата си муцунка и снежнобялата си пухкава козина Американско Ескимоско куче привлича вниманието на всички.

История на Американско Ескимоско Куче

Американското Ескимоско куче произхожда от шпицовете, които са се появили преди около 6000 години. Смята се, че Американското Ескимоско куче е резултат на кръстоски между Немски шпиц и Италиански шпицове, пристигнали в САЩ през 1913 година. Според една от версиите за наименованието на породата тя няма нищо общо с ескимосите, но американците нарекли така тези кучета заради тогавашните антинемски настроения. През 1920 година породата станала популярна в цял свят, защото цирковите дресьори започнали да използват красивите умни кучета в програмите си.

Стопани на Американско Ескимоско куче по онова време можели да станат само много богати хора, защото имало малко представители на породата и те се продавали за баснословни суми. През 1969 година бил основан първият клуб на почитателите на породата Американско Ескимоско куче в САЩ и в него влизали само богаташи. Породата била официално призната едва през 1995 година и Американското Ескимоско куче станало една от най-популярните породи заради красотата и характера си.

Стандарт на Американско Ескимоско Куче

Американското Ескимоско куче е високо от 23 до 48 сантиметра независимо от половата принадлежност. Американско Ескимоско куче е представено от три вида. Американски Ескимоски Той е с височина от 23 до 30 сантиметра и тегло от 2, 7 до 4, 5 килограма. Американски Ескимоски Мини Шпиц с височина от 30 до 38 сантиметра и тегло от 4. 5 до 9 килограма. Стандартното Американско Ескимоско куче е високо от 38 до 48 сантиметра и тежи от 8 до 16 килограма.

Американско Ескимоско куче е с клиновидна форма на главата, муцуната му е заострена, носът е черен. Козината е бяла и пухкава. Допустима е също така кремава козина, както и много нежно светлокафява козина. Възможно е Американското Ескимоско куче да е чисто бяло, с различни по наситеност бледокафяви петна, които са разположени предимно по главата. Ушите на Американско Ескимоско куче са изправени, с триъгълна форма и са обилно покрити с гъста козина. Опашката на Американско Ескимоско куче е завита над гърба му. Очите на Американско Ескимоско куче са кафяви.

Порода Американско Ескимоско Куче

Сините очи не се смятат за добър признак за здравето на кучето, тъй като синеоките кучета от тази порода са по-склонни към различни видове заболявания. Често се случва синеокото Американско Ескимоско куче да има проблеми със зрението или да се роди напълно сляпо. Крайниците на Американско Ескимоско куче са дълги, с богата украса по бедрата. Около врата си Американско Ескимоско куче има богата грива, която е характерна както за мъжките, така и за женските представители на породата. Походката на Американско Ескимоско куче е горда и грациозна, то винаги върви така, все едно се явява на изложба, където всички го гледат.

Грижи за Американско Ескимоско Куче

Американско Ескимоско куче има нужда от много игри и разходки. Ако не живее в къща с двор, Американско Ескимоско куче трябва да бъде извеждано за по няколко часа дневно, за да се чувства добре и да изразходва енергията си. Козината на Американско Ескимоско куче има нужда от всекидневно разресване, за да изглежда винаги пухкава и красива.

По време на смяната на козината, която се случва два пъти в годината, се препоръчва Американско Ескимоско куче да бъде разресвано два пъти на ден, за да се ускори процесът. Не се препоръчва да къпете Американско Ескимоско куче повече от два пъти в годината, защото козината му може да загуби красотата си. То има твърде тънка и суха кожа, която реагира зле на прекалено често къпане.

Дори да отглеждате Американско Ескимоско куче на двора, през нощта се препоръчва то да спи в къщата. Козината на кучетата от тази порода им позволява да устояват на студа, но те се привързват прекалено много към семейството, в което живеят, и искрено страдат, ако трябва по цяла нощ да са далече от хората. Американско Ескимоско куче има нужда от много кучешки играчки, за да има с какво да се занимава, когато стопаните му не са с него. Редовно проверявайте очите на Американско Ескимоско куче за инфекции.

Обучение на Американско Ескимоско Куче

Американско Ескимоско куче е много умно животно и лесно се научава на различни трикове. Много често Американско Ескимоско куче се използва за циркова дресура, тъй като е едно от малкото кучета, които могат да бъдат обучени на изключително сложни трикове. Американско Ескимоско куче може да се научи да ходи по въже - разбира се, опънато на малка височина, за да не пострада животното, ако падне.

Хубаво Американско Ескимоско Куче

Стопанинът на Американско Ескимоско куче може да го научи да изпълнява най-различни команди, защото кучетата от тази порода са много изпълнителни и винаги с радост се включват в обучението, защото искат да угодят на стопанина си. Американско Ескимоско куче не проявява инат по време на обучението, но може понякога да се срещнат трудности в началото. Въпреки това не се препоръчва да се използват и най-малките физически наказания или да се повишава тон на кучето, тъй като то ще се засегне много, защото винаги иска да зарадва стопанина си.

Хранене на Американско Ескимоско Куче

Може да храните Американско Ескимоско куче с консерви или със суха храна от премиум клас, за да поддържате красивия му външен вид и добрата му мускулатура, както и костната му система. Ако решите да храните Американско ескимоско куче с натурални продукти, трябва да сте наясно, че е добре да допълвате менюто му с необходимите минерали и витамини, които то не може да си набави в достатъчно количество. Можете да храните Американско Ескимоско куче с телешко, пуешко, пилешко и агнешко месо и да му давате един-два пъти седмично сварена и обезкостена риба.

Можете да допълвате менюто на Американско Ескимоско куче с различни видове зърнени храни, зеленчуци и плодове за кучета, твърдо сварени яйца и кисело мляко, термично обработени субпродукти, нискомаслена извара, сварен ориз, плодове. Не се препоръчва да храните Американско Ескимоско куче с прясно мляко, макаронени изделия, прекалено солена храна, гореща и ледено студена храна, тестени и захарни изделия, пикантни и горчиви храни, пушено месо. Редовно давайте на Американско Ескимоско куче едри кокали, за да поддържа зъбите си, но не му давайте пилешки тръбни кокали, тъй като те могат да разкъсат червата на кучето.

Заболявания на Американско Ескимоско Куче

Американско Ескимоско куче е склонно към кучешка тазобедрена дисплазия, проблеми със ставите и костите, различни заболявания на очите, сред които и прогресивно ослепяване. Американско Ескимоско куче може да страда от различни видове дерматити и алергии към козметика за кучета. Американско Ескимоско куче не трябва да натрупва излишни килограми, защото това често става причина за изместване на колянната става на кучето.

Любопитни факти за Американско Ескимоско Куче

Американско Ескимоско куче е скъпа порода палета и ако родителите на кученцето са с добро родословие, двумесечен представител на породата може да струва около 1000 долара. Американско Ескимоско куче не е най-подходящата порода за семейства с прекалено малки деца, както и за хора, които имат и други домашни животни. Американско Ескимоско куче е доста ревниво същество и иска цялото внимание на стопанина си само за себе си. С по-големи деца Американско Ескимоско куче ще играе по цели дни, но по-малките ще смята за конкуренти, които се борят с него за любовта на стопанина му.

Недостатъци на Американско Ескимоско Куче

Американското Ескимоско куче се отнася с недоверие към непознати. То няма да прояви никога агресия към хората, но ако не се социализира от ранна възраст, може да стане прекалено страхливо и това да се превърне в сериозен проблем по време на разходките навън. Американско Ескимоско куче има много силен звънък лай и ако го оставите за дълго време само в дома ви, ще лае часове наред, защото ще се опитва по този начин да ви извика да се върнете обратно.

Вижте още бели породи кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати