Да предпазим кучето от бълхи, кърлежи и други вредители

Бълхи
Универсална четка за косми за прахосмукачка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Колкото и да е приятен летният сезон, за вашия четириног любимец той може да се окаже истинско предизвикателство заради бълхите и кърлежите, които се срещат из тревните площи.

За да не внесете в дома си тези насекоми чрез кучето, да застрашите и децата, и себе си, трябва да вземете бързи действия срещу опасните кръвосмучещи и болестите, пренасяни от тях.

Ветеринарната медицина днес предлага богато изобилие от защитни препарати под формата на „спот-он“ пипети и хапчета, вече и противопаразитна таблетка срещу всички видове локални и тропически паразити.

Важно е навреме да започнем да третираме домашните любимци със защитните препарати, така че козината им да отблъсква ектопаразитите във всички техни форми – ларви, яйца и т.н.

Широкоизползваните дълги години каишки, пудри и други продукти са краткосрочно и етапно решение. Днес те са изместени от актуални препарати за нанасяне с пипета върху кожата, която ги абсорбира и гарантира дълъг депо ефект най-малко за месец.

Куче

Имайте предвид, че колкото по-често се мокри и къпе вашето куче – толкова по-кратък живот ще има външното му обезпаразитяващо средство.

Разбира се, освен скъпите препарати, има и друг начин да предпазите своя приятел, а и себе си, от нашествието на бълхи и кърлежи. Смята се, че витамин В1, добавен в някое от храненията на вашето куче, може да помогне значително в борбата с тези вредители.

Това се дължи на факта, че този витамин действа имуностимулиращо, което води и до отблъскването на досадните бълхи. Резултатите са забележи само седмица след започване на употребата.

Макар да звучи изненадващо, със сходно действие върху кучешкия организъм, се отличава и ябълковият оцет. Той може да бъде даван ежедневно на вашия пухкав приятел, но в разумни граници – не повече от 1 с.л.

Важно е да планирате обезпаразитяването на кучето си предварително, както и да отбелязвате датите за това в календара.

В периода април-октомври най-добрият вариант е да се доверите на пипета за външни паразити, тъй като е с по-силно действие. През зимните месеци нашийникът също ще ви помогне в борбата с вредителите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
georgina
georgina
19.08.2015 01:28
slagaite po nqkolko kapki ozet v vodata mu za piene,taka kojata mu pridobiva spezifi4na mirizma,koqto goni balhi i karleji.
2
0