miau.bg»Статии»Кучета»Къпане на кучето

Къпане на кучето

Къпане на кучето
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Къпането на четириногите приятели е задача, която обезкуражава голяма част от стопаните и те го правят изключително рядко.

Повечето специалисти са на мнение, че кучето не трябва да се къпе преди навършване на 3-месечна възраст. След като премине този период, е желателно да вкарвате в банята вашия приятел поне веднъж на 2-3 месеца.

Вече съществуват натурални продукти с почистващо действие, намаляващи падането на козината и без добавени аромати.

Кучетата, които обичат банята, са наистина рядко срещано явление. Малък трик, с който тази процедура ще премине по-безобидно, е да поставите кучето във ваната без да пускате водата.

Поиграйте си, оставете го да „проучи терена” и т.н. Повторете упражнението няколко пъти в деня на къпане. Това ще успокои домашния любимец значително.

Ако нямате вана, сложете кучето директно на пода в банята, в непосредствена близост до душа. Обърнете внимание на това, че не бива да насочвате главата му към вратата на помещението, за да не предизвикате неговото бягство.

Къпане на кучето

Една от задължителните процедури, преди да пристъпите към истинската баня, е старателното разресване на козината му. Така продуктите ще проникнат по-ефективно в кожата на вашия любимец, а и ще избегнете неприятния момент със запушването на канала.

Бъдете внимателни, когато мокрите главата на кучето. Преди започване на къпането е препоръчително да поставите тампончета памук в ушите му, които ще ги предпазят от навлизането на вода и последващо развитие на инфекция. Покрийте очите му и пуснете водата да тече нежно върху муцуната.

Никога не използвайте топла вода, с която вие бихте си взимали душ. Не забравяйте да се уверите, че не сте пропуснали да изплакнете някоя област, тъй като може да предизвикате алергична реакция.

Когато приключите с всички етапи на къпането на кучето, е ред на подсушаването. Макар много хора да го пренебрегват по важност, то е от огромно значение.

Ако оставите кучето да седи мокро твърде дълго време, е възможно да настине или да развие инфекция.

Задължително поставете голяма хавлия на пода, защото след като се изтръскат добре, кучетата имат инстинкт да се въргалят и най-добре за вас е, ако това се случи на кърпа, приготвена за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати