С куче на почивка

Почивка с Куче

Всеки човек, който се радва на съжителството с четириног пухкав приятел, е изпадал в ситуация, когато трябва да отиде на почивка с домашния си любимец.

Разбира се, много стопани избират варианта да оставят кучето у дома, поверено на грижите на доверен човек, но малцина биха се чувствали безгрижно в подобна ситуация. Притесненията за любимото ви същество ще са огромни, особено когато знаете, че и то тъгува по вас.

Преди да предприемете пътуване, в което кучето ви придружава, трябва да обърнете внимание на следните факти: в някои хотели ще ви откажат настаняване с любимец; други – приемат само кучета с тегло до 10 килограма.

Имайте предвид, че дори и да намерите перфектното място, където радушно ще приемат вашия пухкав член на семейството, трябва да представите паспорта му, в който са обозначени всички ваксини, както и номера на електронния му чип.

Някои кучета обожават да пътуват, но други страдат от транспортна болест и никога не свикват с колата. Неразположението се изразява в повръщане и безпокойство.

За кучетата с подобен проблем има медикаменти против повръщане, които могат да се дават преди и по време на пътуването.

Куче в Кола

Не забравяйте, че пътуването с куче е равносилно на това с дете. Домашният ви любимец трябва да има собствена чанта с най-необходимите неща - купичките за храна и вода, любима играчка, хавлии, четка или гребен.

Общо взето, постарайте се да му осигурите спокойната и позната среда на вашия дом, защото в противен случай новото място може да го стресира.

За повечето кучета морето е като магнит и те му се радват точно както и малките деца. Пиенето на солена вода неминуемо ще доведе до диария и по-рядко до повръщане.

Разбира се, това е един от онези случаи, при които няма как да вземете предварителни мерки. Ето защо е от изключително значение да приготвите кучешка аптечка.

Друг важен момент от престоя на плажа, е да не допускате кучето ви да прегрее. Ако не е от феновете на къпането, а просто тича по плажа, рискът е голям.

За да го предпазите, на всеки 30-40 минути го обливайте със студена вода, а в обедните часове му сложете каишка, за да стои на сянка.

Опасностите, с които ще се сблъскате в планината, са далеч по-малко от тези на морския бряг и са свързани най-вече с ухапвания от змии или жилещи насекоми. Пазете кучето си от вълнуващите срещи с горски обитатели като таралежи, които могат да завършат доста болезнено.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати