miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на Френски Булдог вкъщи

Отглеждане на Френски Булдог вкъщи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12697
Френски булдог
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Френският булдог е една от известните породи кучета, които се предпочитат за домашни любимци. Произходът на този четириног приятел, не е съвсем ясен, но се предполага, че е бил пренесен от Англия във Франция.

В миналото кучето е използвано с различни кървави игри, но в последствие те биват забранени и така френският булдог от войн се превръща в компаньон. Тази порода се отличава с характерната си сплескана муцуна. Кучето притежава неголям размер и стегнато, мускулесто тяло. Достига височина от 30-35 сантиметра и може да наддаде до 14 килограма.

Има доста къса, гладка и лъскава козина, която лесно може да бъде поддържана. То може да бъде обагрено в различни цветове, включително бяло, кафяво, черно и почти оранжево. Понякога екземплярите притежават само един цвят, а друг път са изпъстрени с няколко.

Това очарователно четириного е идеално за семейно куче. То лесно се привързва и остава вярно на своите стопани. Ако се обучава от малко, е склонно да заучи някои номера, но все пак не трябва да се учудвате, ако прояви своеволие, защото определено ще си имате работа с куче с характер.

Френският булдог се държи мило към своя господар, а към непознати е по-скоро резервиран. При нужда от компаньон той много бързо може да се превърне в пазач на дома и защитник на семейството.

Това куче не е от животните, които се нахвърлят на хора просто така, ето защо, ако това се случи, имайте предвид, че най-вероятно е било предизвикано по някакъв начин или се е опитвало да се защити.

Френският булдог може да бъде успешно отглеждан както в апартамент, така и в къща. При всяко положение обаче той желае да се чувства като важна персона у дома и има нужда от много внимание и обич.

Отглеждане на френски булдог в къща

Ако отглеждате куче от такава порода в къща, най-добре да не го оставяте постоянно само на двора, тъй като това няма да му се отрази положително. Една от причините е, че животното обича да прекарва колкото се може повече време със стопанина си и всяко отделяне от него го натъжава и депресира.

В същото време постоянното пребиваване на кучето навън би могло да се окаже опасно и за живота му. Имайте предвид, че френският булдог е уязвим както към по-високите температури, така и към по-ниските. Освен това тази порода е податлива и към различни заболявания, така че по-добре кучето да бъде наглеждано постоянно.

Друга подробност, която трябва да знаете, е че палетата от въпросната порода не се славят като отлични плувци, даже напротив - лесно биха се удавили. Ето защо, ако имате къща с басейн, отбягвайте да оставяте кучето само около него.

Куче Френски булдог

В идеалния вариант грижите за френски булдог в къща включва престой на кучето вътре в жилището и игри и разходки на двора заедно с някой от стопаните.

Отглеждане на френски булдог в апартамент

Тази порода е една от идеалните за отглеждане в апартамент. Както установихме вече, козината на френския булдог е къса, така че за разлика от кучета като пекинез, чау-чау, болонка или пудел той няма да ви създава повече работа при почистване на жилището.

От друга страна, кучето има сравнително компактни размери и не му трябва толкова пространство. Въпреки своята спортна фигура, то не е прекалено активно в движенията си като джак ръсел териер например и със сигурност не застрашава толкова много семейната покъщнина. Така че не е проблем отглеждането на френски булдог в апартамент.

Ако получава нужното внимание и бива извеждано навън поне по двата пъти на ден за времето от 30 минути, животното ще бъде спокойно.

Разбира се, всяко правило си има изключение. Тъй като френският булдог е силно привързан към стопаните си, ако бъде оставен сам вкъщи и се почувства пренебрегнат, той е склонен да забрави за добрите обноски и да направя някоя друга пакост, изразявайки негодуванието си.

Френски булдог и други домашни животни

Ако френски булдог се отглежда от малък с друго животно (куче или котка), френският булдог би могъл да прояви толерантност.

От него обаче не може да се очаква да бъде приятелски настроен към дребни животинки като морски свинчета, порчета или хамстери, така че, ако имате такива в дома си, най-добре те да стоят по-далеч от песа.

При тази порода трябва да се има и едно наум с мъжките екземпляри, тъй като в някои периоди са склонни да проявят агресия към други животни, особено ако почувстват заплаха.

Френски булдог и дете

По отношения на съжителството на кучето с дете мненията са противоречиви. Според някои любители на породата заради своята общителност и любвеобилност този тип кучета могат да бъдат идеални компаньони както на възрастни, така и на малчугани. Други обаче са на мнение, че трябва да се внимава, особено ако децата са по-малки.

Ако желаете да си вземете такова булдоче, разгледайте тези обяви за френски булдог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати