Хранене на Питбул

Питбул

Здравословното хранене на питбула трябва да бъде на първо място, защото не само ние се нуждаем от здравословна и биологично чиста храна. Нашите домашни любимци също се нуждаят от здравословна храна през целия си етап на развитие. Много често последиците са болезнени за кучето, ако е хранено неправилно.

Както всички знаем, натуралното хранене винаги излиза по-скъпо и отнема повече време за приготвяне. Трябва да се обръща повече внимание на стойностите на продуктите, които използваме при приготвянето на храна за домашния ни любимец - колко протеини съдържат, колко мазнини и така нататък.

Ако храните кучето си само с гранулирана храна, трябва да знаете, че то не развива челюстната си система. Простата причина е, че в много от случаите кучето просто преглъща гранулите без да ги дъвче.

Избягвайте да давате пилешки кокали, защото те са малки и изключително остри. Ако желаете да направите кучето си щастливо, просто му дайте някой хубав и голям телешки кокал. По този начин му помагате да си развие челюстната система.

Предпочитаните меса са телешко и пилешко. Телешкото месо е изключително необходимо на питбула, когато то е в подрастваща възраст. Препоръчва се и даването на риба или рибни продукти веднъж на седмица или две. Като цяло свинското месо не е за предпочитане заедно с овнешкото.

Съвети при хранене на питбул

- За по-добро храносмилане може да давате на кучето ориз. Освен това той обира зъбната плака;

Питбули

- За по-лесно освобождаване на газове и добро храносмилане, давайте моркови, ябълки, аспержи, ядки, варено яйце и много малко количество сурова тиква;

- Избягвайте да давате храни с подправки или остатъци от манджите ви;

- Вместо сирене давайте извара, защото сиренето съдържа много сол;

- Никога не давайте на кучето си плодове със семки или кисели плодове.

Не трябва да забравяме, че освен доброто хранене в основата на здравословния начин на живот стои и спортът. Както всяко друго куче, така и питбулът се нуждае от ежедневни движения и разходки. За предпочитане е отглеждането му да става в къща с голям двор.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати