Колко често да храня кучето?

хранене на куче

През първите месеци на живота си кучето се храни от майчиното мляко. След третата седмица се включва човекът и може да започнете с твърдата храна.

Първите месеци са изключително важни за вашето кученце. Много е важен приемът на подходяща храна. Когато го вземете у дома, е добре в началото да му осигурите храна, с която е свикнало. Запомнете че внезапната промяна в храненето, свързана с промяната в средата, може да предизвика диария или повръщане на кучето.

До втория месец кучето се храни по 5-6 пъти на ден. То изисква това, тъй като расте. През 2-4 месец храненията са 4-5 на ден. От 4-7 месец се разреждат на 3-4. Докато навърши годинка, храненията трябва да са три или повече.

За големите кучета, от 1 до 10 години, експерти препоръчват хранене по два пъти на ден – веднъж сутрин и веднъж вечер. Когато е много горещо, може да се хранят и по веднъж на ден. Много старите кучета, над 10 годишна възраст, се хранят 2-3 пъти на ден.

Добре е да научите кучето как да се храни според определен график. За целта оставете купата с храната на пода в продължение на десетина минути. След това я вдигнете, независимо дали кучето е яло.

В следващия час за хранене отново я поставете на земята и изчакайте само десет минути. Съвсем скоро вашето куче ще се научи, че трябва да яде тогава, когато му се предлага храна.

Куче

Установената рутина на хранене ви позволява да следите здравето на вашето куче. Ако по принцип то се нахвърля върху купата с храна, веднага щом я поставите на земята, ще забележите бързо, ако няма апетит.

Разбира се има дни, в които кучето може да не иска да се храни, най-често през лятото. Ако това обаче продължи 2-3 дни, най-добре се консултирайте с ветеринарен лекар.

Друг плюс на строго определените часове за хранене е, че куче, което се храни по този начин, също така и се изхожда по график. Освен това купа с храна, оставена през целия ден, би подканила нежелани гости, като мравки и хлебарки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати