Как да возим кучето в колата

Куче в Кола
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Возенето на куче в кола може да е много забавно преживяване. От друга страна е възможно да се превърне в истински кошмар. Колкото по-подготвени сте за него, толкова по-добре.

На първо място е важна безопасността както на кучето, така и на останалите пътници в колата. Не му позволявайте да се движи свободно в колата. В случай на инцидент или рязко натискане на спирачките ускорението може да го изхвърли извън автомобила или към някой от пътниците.

Ако решите да го поставите на задната седалка, то най-добре използвайте повод или нагръдник за автомобил. Тези приспособления се закопчават директно към предпазния колан. Извън колата пък могат да се използват като обикновен повод.

Понякога кучетата се возят в багажника. За целта е нужна предпазна мрежа или решетка, която да не му позволява да прескача на задните седалки. При чести и по-продължителни пътувания се препоръчва закупуването на транспортна клетка. Тя трябва да се оборудва с мека постелка, играчки и вода.

Добре е да осигурите одеяло или кучешко легло в колата. Голяма част от кучетата предпочитат да спят, за да се справят с неразположението при пътуване.

Ако имате кола, е най-добре да направите возенето в колата познато изживяване за вашето куче. То не трябва да го свързва само с посещенията при ветеринаря. Тази възможност трябва да му се даде докато е още малко.

Куче

Оставете го да огледа и подуши вътрешността на автомобила. Започнете с кратки пътувания, за да свикне с новото усещане. Създайте позитивна асоциация, като пътувания до парка с цел игра например.

За да избегнете неразположения, като повръщане, не хранете кучето точно преди да потеглите. Това трябва да стане няколко часа предварително.

Докато се вози в колата, кучето трябва да има на разположение любимите си или нови играчки. Добре е да са без звук. Кокалите и лакомствата не са подходящи.

Никога не оставяйте кучето само в колата. Температурата в затворена кола може да достигне до 47 градуса, което ще му причини топлинен удар.

За да се чувства вашето куче комфортно по пътя, правете кратки почивки по пътя. Ако пътуването продължава повече от 4 часа, са необходими по-продължителни почивки, при които кучето да изхаби натрупаната енергия.

Успокоителните и медикаментите от подобен тип са крайно непрепоръчителни за кучето при пътуване. Неразположенията и неспокойствието при предишни пътувания в повечето случаи се дължат на психологически причини и не подлежат на лечение.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати