Как да научите кучето да сяда при команда

Куче
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Обучението на кучето е процес, който изисква внимание и постоянство. То позволява на стопанина да има по-добри взаимоотношения с кучето и да го контролира. Последното не само не отнема нещо от домашния любимец, а напротив – помага, ако кучето попадне в опасна ситуация.

Мнозина, особено тези с напористи и енергични домашни любимци, смятат постоянното им наблюдение и коригиране за изтощителни. Ако обаче покажете на кучето, че се ядосвате при грешно изпълнени команди, то ще се научи да практикува неприятното си поведение.

Ако по някаква причина не се сработите, то трябва да игнорирате и да затворите кучето, до следващия опит. Мястото му трябва да е уютно, безопасно, с играчки и неща за гризане. Прилагането на тази практика изисква работа с кучето по 8-12 пъти дневно, по 10-15 минути.

Едно от основните правила, които задължително се прилагат през цялото време, докато сте с кучето, е никакво внимание, докато не седне мирно и кротко.

Когато кучето седне и чака сигнал от стопанина, това го учи да гледа към него за реакция относно правилността на поведението му. Седналото куче е по-малко активно от това, което тича наоколо.

Седнало Куче

Така то е предразположено към възприемане на устни команди. По този начин се дава възможност кучето само да предвижда какво се очаква от него и да заслужи вниманието на стопаните си.

Обучението показва на кучето факта, че трябва да започне да заслужава всичко, което иска. Първата команда е „Седни! ”. За да накарате кучето да седне, то кажете името му и след това командата. Ако е нужно, се повтаря на всеки 3-5-секунди.

В началото кучето ще отказва да се подчини. В този момент го оставете и отидете настрана от него. В даден момент то ще ви последва и отново ще потърси вниманието ви.

В този момент отново му задайте командата по описания начин. Ако отново откаже, повторете същата процедура. Въоръжете се с много търпение и бъдете сигурни, че в даден момент то просто ще се откаже.

Веднага щом кучето седне трябва да го наградите. Обикновено, за награда се използва лакомство. Това ускорява процеса за обучение на куче, което още не знае как да сяда.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати