Съвети при покупката на куче

Съвети при покупката на куче

Когато решите да си купите кученце вие променяте не само своя живот, но и живота на цялото ви семейство. Вие поемате отговорност за живота на едно ново малко същество!

Ето няколко съвета как да се сдобиете със здраво, умно и породисто кученце, което да ви даде цялата си любов.

Първо трябва да определите породата на кучето което искате. Трябва да се съобразите с нуждите които имат различните породи и да прецените коя ще е най-подходяща за вас.

След това изберете пола. Преценете дали желаете да поемете по-голяма отговорност при закупуването на женско куче. Защо? Защото при всяко раждане вие трябва да се заемете с отглеждането и намирането на нов дом на малките кученца.

Освен разходи за закупуване на куче, трябва да предвидите разходи за медицински прегледи, ваксини, храна, играчки и други разнообразни нужди.

Най- подходящата възраст за купуване на кученце е когато то е около 45 дни. Ако е отделено от майка си от по-малко то няма да има естествен имунитет.

Произходът е от голямо значение. Уверете се, че кучето е породисто, потърсете информация за родителите на кучето и родословното му дърво. Винаги купувайте кучета от клубове, които се занимават със законна развъдна дейност. В България има вече много такива лицензирани развъдни клубове предлагащи различни породи кучета.

За да се сдобиете с едно малко здраво кученце е необходимо да имате малко търпение, тъй като кучилата се планират занапред и е необходимо да се запишете. Така вие ще сте сигурни за произхода и родословието на малкото кутре, което ще бъде заверено в България.

Ваксините ще бъдат направени спрямо всички изисквания и ще има доктор, който ще познава кученцето от малко. Хората, които са развъдили кученцето ще помагат и дават компетентни съвети относно отглеждането и дресирането на кутрето.

Не бързайте, не рискувайте при покупката на кученце. Съберете необходимата информация и не се доверявайте много на магазините за домашни любимци!

Изследване показва, че 70% от закупените кученца от зоомагазини са болни, апатични и недоверчиви. Няма нищо по-хубаво от това да подариш на детето си, а и на себе си едно здраво и пухкаво кутренце.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати