Денят на влюбените е предпочитан за кучешка сватба

14.02.2018
1 от 6 Снимки
Kучешка сватба

Покрай Свети Валентин се очаква да се увеличат кучешките сватби, твърдят сватбените агенции, които организират подобни събития за четириноги. За много хора подобна идея е истинско безумие. Скептиците смятат, че е истинска лудост да изхарчиш най-малко триста долара, за да ожениш кучето си само заради собствената ти идея, че четириногият ти любимец обича друго куче.

Има обаче и хора, които се вълнуват точно толкова много на кучешките церемони, колкото и на сватбите между хора и дори си поплакват в момента, когато на кучетата се позволи да засвидетелстват своята любов, тоест да се оближат едно друго.

Собствениците на кучета, които плащат за организирането на сватба на любимците си, обаче, са убедени, че между животните действително има някаква особено привързаност и любов. Кучетата също имат право да се обвържат с партньор за цял живот, обясняват привържениците на идеята за кучешките сватби. Двете кучета излайват в знак на съгласие по време на сватбата, обясняват от агенциите.

В общи линии сватбите между кучета са един нов начин стопаните, които са много привързани към своите любимци, да ги поглезят и да им подарят пълноценен Свети Валентин. Първият танц, който е традиционна част от сватбата, е заменен от разходка по тревата, а краят на церемонията идва с изречението „вече можете да оближете булката“.

Все повече хора, смятат, че четириногите приятели изпитват емоции и съответно могат да обичат. Това означава, че имат право да се обвържат за избраника си така, както го правим ние хората, защитават позицията си любителите на кучешките сватби. На някои сватби има музика, после храна за гостите, всичко е украсено с цветя, на други присъстват дори и шафери.

Най-пищната сватба, провеждана между кучета до този момент, е между кучетата Хоуп и Чили. Сватбата и тържеството се състояха в Ню Йорк през 2012 година, а цялото събитие беше с благотворителна цел.

На този етап обаче сватбите между кучетата не са най-разпространените празненства за четириногите – най-много се поръчват партита за рождени дни, обясняват от агенциите.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати